Преварена бутилирана вода и разтопен сладолед са само две от най-необичайните заявки към румсървиси по света.

Това се казва в първия по рода си доклад на уебсайта за хотелски резервации Hotels.com, цитиран от Euronews. Проучването отчита, че хотелите предлагат все по-нестандартни варианти на менюто за обслужване по стаите.

От посрещането на Кралския филхармоничен оркестър в стаята до доставката на комплекти Lego върху сребърни чинии - хотелите буквално са готови на всичко, за да задоволят капризите на клиента.

Hotels.com установява, че бургерите са най-желани от румсървисите, като заемат цели 40% от поръчките.

Наблюдава се и тенденция към растителни продукти. Над 55% от хотелите отчитат увеличение на поръчките за веган храна, което е повече от това за вегетарианска или безлактозна храна.

Защо бакшишът е важен: Хотелски правила, които всички знаят, но не спазват79% от гостите на хотели заявяват, че персоналът трябва да получава бакшиши, но само 30% оставят

Проучването разкрива също, че една трета от гостите харчат поне 116 евро за румсървис вечер, като най-популярното време е между 19 и 20 ч.

Hotels.com акцентира върху най-странните и забавни желания към румсървис, включени в списъка с услуги на хотели.

Срещу 1356 евро на вечер в хотел The Milestone в Лондон гостите могат да се поглезят с частен концерт в стаята си от Кралския филхармоничен оркестър. Тази опция създава настроение, докато гостите се наслаждават на храната си.

Спиращи дъха подводни хотели от целия святНовото мечтано място за почивка е на 3 метра под морското равнище.

Някои хотели предлагат възможности за румсървис специално за деца. Малките гости на замъка Ашфорд в Мейо, Ирландия могат да избират от комплекти Lego, които им се доставят в стаята на сребърен поднос.

Румсървисът в InterContinental в Бора Бора пък може да бъде доставен до палубата на вашата вила над водата с традиционно кану.

Хотел Post Oak в Хюстън, Тексас, пък предлага най-доброто изживяване с бургери за 1482 евро. Бургерът "Черно злато" е съставен от говеждо месо Wagyu, запържено фоа гра (специално приготвен гъши дроб) и черен трюфел, сервирани с 24-каратов златен брьош, напоен с черен хайвер.