Джеф Безос и годеницата му Лорън Санчес акостираха на остров Сардиния – поредна спирка от ваканцията, която прекарват в обиколки със суперяхтата Koru на стойност 500 милиона долара.

Влюбената двойка беше заснета от папараци по време на романтична плажна разходка, като преди обядва в Nikki Beach – луксозно заведение в залив, до който се стига само с частна яхта, пише DailyMail.

Огромният годежен пръстен на ръката на 53-годишната Санчес се забелязваше с невъоръжено око, а самата тя беше облечена в мини плажна рокля за 388 долара. Визията на бившата тв водеща допълваха диамантени обеци, слънчеви очила тип "авиатор" и бяла кожена чанта Bottega Veneta на стойност 4500 долара, изчислява изданието.

Основателят на Amazon също беше избрал авиаторски очила за защита от силното слънце на Сардиния и докато с едната ръка държеше любимата си, в другата стискаше своя iPhone, пише още изданието.

Двойката прекара около месец на почивка в Средиземно море на новата суперяхта на милиардера, като обиколиха топ курортни дестинации на Ривиерата в Испания, Франция и Италия. За първи път те бяха заснети на палубата на 18 май, след като долетяха в Европа с частен самолет.

Оценяван като третия най-богат човек в света, Джеф Безос редовно подарява разточителни ваканции на любимата си, пише още британският таблоид.

Джеф Безос се сгоди с тв водещата Лорън Санчес Двамата са заедно от 2019 г. след шумния развод на милиардера

Според информацията на DailyMail, той й е предложил брак именно на борда на луксозната яхта. Връзката им беше оповестена публично през 2019 г., а скоро след това предприемачът и инвеститор се раздели със съпругата си Скот, за която беше женен над 25 години. След развода им Скот се превърна в една от най-богатите жени в света, с четирипроцентов дял в компанията Amazon.

Плавателният съд на милиардера предизвика остра полемика още преди да бъде пуснат по вода миналата година, припомня изданието.

Пристанището Ротердам обяви, че средната част на 100-годишния мост Конингсхафен ще бъде премахната, за да може суперяхтата да си проправи път към Северно море с огромната си мачта. Според съобщенията, Джеф Безос е заявил, че ще плати за демонтирането и повторното изграждане на моста, но искането му е било отхвърлено.

Местните жители създадоха петиция, която събра хиляди подписи и дори заявиха, че са готови да обстрелват яхтата с яйца по време на преминаването й, в знак на протест.

И богатите плачат: Мегаяхтата на Безос не може да стигне до океанаГрадските власти в Ротердам преосмислиха първоначалното си решение и отказаха да разглобят стар мост, за да услужат на милиардера

В отговор кметът на Ротердам заяви, че не е поискано разрешение и в крайна сметка мачтите са били прикрепени надолу по течението на реката в пристанището на Ротердам. В крайна сметка, тримачтовата яхта беше доставена в края на април и отплава от Нидерландия за Майорка през Гибралтар.

Към нея има и плаващ гараж на стойност 75 млн. долара, оборудван с хеликоптерна площадка, колекция от моторни лодки и суперавтомобили, за всички транспортни нужди на Безос и годеницата му.

Самата яхта разполага с три палуби, басейн и огромна слънчева тераса. Интериорът е вдъхновен от Eos - 305-футова яхта, собственост на бившия изпълнителен директор на Fox Бари Дилър, чиято поддръжка струва 25 млн. долара годишно, допълва DailyMail.