Наследницата на L’Oreal Франсоаз Бетанкур Майерс и председателят на френския гигант за луксозни стоки LVMH Бернар Арно са заедно със семействата си най-богатите мъж и жена в света. Това показва годишната класация на Forbes за 2023 г.

През 2022 г. Бернар Арно се класира на трето място след предприемача Илон Мъск и основателя на Amazon Джеф Безос.

Френският милиардер ги изпревари през декември, тъй като заедно със семейството си притежава най-голямото състояние в света, според класацията "в реално време" на списанието, базираща се най-вече на борсовите котировки и обменните курсове.

Анатомия на лукса: Как Louis Vuitton удвои продажбите си за четири годиниМоже ли глобален моден гигант да запази усещането за ексклузивност?

В публикувания вчера световен рейтинг за 2023 г. богатството на Арно се оценява на 211 милиарда долара. Forbes уточнява, че нетното богатство е изчислено на основата на курсовете на акциите и обменните курсове от петък (11 март).

Илон Мъск заема второ място с богатство, което се оценява на 180 милиарда долара, следван от Джеф Безос (114 милиарда долара), Лари Елисън, съосновател на софтуерната компания Oracle (107 милиарда долара) и бизнесмена Уорън Бъфет (106 милиарда долара).


Франсоаз Бетанкур Мейерс, която със семейството си притежава 11-ото най-голямо богатство в света, равняващо се на 80,5 милиарда долара, е най-богатата жена в света за трета поредна година. През 2019 г. тя наследява майка си – Лилиан Бетанкур, първата жена в класацията през 2016 и 2017 г.