Главният изпълнителен директор на Threads, дългоочакваната съпътстваща услуга на Instagram, Марк Зукърбърг заяви, че тя е стартирала с над 10 милиона потребители само за първите седем часа.

Обявявайки стартирането на Threads, Meta – компанията майка на Facebook, Instagram и WhatsApp, заяви, че ще предложи "ново, отделно пространство за актуализации в реално време и публични разговори".

Някои от най-следваните потребители на най-големия конкурент – платформата на Илон Мъск Twitter, веднага побързаха да си създадат акаунти в Threads.

BusinessInsider отбелязва кои са те.

Елън Дедженерис, 75,4 милиона последователи в Twitter

Елън Дедженеръ=ис е 12-ият най-следван акаунт в Twitter и към 6 юни е потребителят с най-много последователи в Twitter, който публикува в Threads.

Тя сподели първия си пост в конкурентното приложение няколко часа след стартирането му.

Бил Гейтс, 62,9 милиона последователи в Twitter

Бил Гейтс, който в момента е 18-ият най-следван акаунт в Twitter, заяви, че е развълнуван да се гмурне в Threads и публикува забавен gif, на който се хвърля на пода през стол.

Съперникът на Twitter Threads достигна 10 милиона потребители за 7 часаИлон Мъск е изправен пред ново предизвикателство от шефа на Facebook

Шакира, 53,8 милиона последователи в Twitter

Шакира се премести в Threads с първия си пост: "Здравейте, Threads."

В момента поп звездата е 26-ият най-следван акаунт в Twitter.

Дженифър Лопес, 44,9 милиона последователи в Twitter

Дженифър Лопес пусна три поста в новото приложение в рамките на четири часа.

Актрисата също така покани последователите си в Twitter да се присъединят към нея в новото приложение на социалната мрежа с туит, съдържащ линк към Threads.

Опра Уинфри, 42,2 милиона последователи в Twitter

Първият пост на Опра Уинфри в Threads включваше рекламно съобщение за филма "Пурпурен цвят", на който тя е съпродуцент.

"Тук съм, за да ви кажа, че #TheColorPurple излиза тази Коледа. Вземете сестрите си, приятелите си, семейството си, всеки и всички и носете лилавото. До декември не искаме да остане никакъв лилав плат в САЩ. Нито лилаво перо, нито лилава обувка, нито лилав чорап, защото ние ще си вземем PURPLE", написа водещата.

Thread на Meta - поредната социална мрежа или убиец на Twitter Представената от Зъкърбърг социална мрежа е пореден удар за платформата на Илон Мъск

Уиз Халифа, 36,3 милиона последователи в Twitter

Рапърът Уиз Халифа е може би най-активният потребител на Threads, който е публикувал десетки публикации и видеоклипове, откакто се е присъединил.

Александрия Окасио-Кортес, 13,3 милиона последователи в Twitter

Александрия Окасио-Кортес се включи в Threads, за да призове за повече позитивност в новата платформа и социалните медии.

"Добре, нека да направим това! Нека тази платформа има добри вибрации, силна общност, отличен хумор и по-малко тормоз", написа тя.

През май Окасио-Кортес разкритикува Илон Мъск за това, че е споделил фалшив неин акаунт в Twitter.

Други личности с голям брой последователи в Twitter, като Ким Кардашиян, Клои Кардашиян, Бритни Спиърс, също се присъединиха към приложението, но все още не са публикували постове, допълва BusinessInsider.