30 милиона потребители се регистрираха в новото приложение Threads на Meta ден след стартирането му.

Какво обаче мислят потребителите му, пита в материал по темата BBC.

Threads, представено като "приятелски" съперник на Twitter, има сходни функции с медийната платформа на Илон Мъск.

Неговата водеща функция е, че позволява на потребителите незабавно да създадат мрежа с акаунтите, които следват в Instagram.

Стивън Бриджис, с 448 хил. последователи в YouTube, заяви пред BBC, че смята Threads за "много необходим конкурент" на Twitter.

"В момента има много хора, които не са доволни от начина, по който се управлява Twitter. Threads им дава потенциално място за участие по същия начин, по който биха използвали Twitter.

Шакира и шест от най-следваните акаунти в Twitter, които вече са в ThreadsНовата платформа е е стартирала с над 10 милиона потребители само за първите седем часа

Потребителите са наясно, че Meta знае как се управлява компания за социални медии, така че това дава известна увереност да се надяваме, че ще бъде добре модерирана.", обяснява Стивън Бридижис.

Той очаква в Meta да има наплив от създатели на съдържание, които обикновено регистрират профили в нови платформи, за да привлекат още повече аудитория.

"Почти всеки инфлуенсър, независимо дали го харесва или не, дали иска да успее или да се провали, ще се включи в Threads", смята той.

"Това е особено важно за новите инфлуенсъри, които искат да спечелят аудитория, защото ако публикувате рано и редовно, може би ще се разраствате едновременно със самата платформа.", обяснява инфлуенсърът.

Съперникът на Twitter Threads достигна 10 милиона потребители за 7 часаИлон Мъск е изправен пред ново предизвикателство от шефа на Facebook

Друти Шах, творчески ръководител в консултантската компания Have You Thought About и бивш журналист от BBC, нарича Threads "наистина вълнуваща" нова платформа, но смята, че за потребителите може да е трудно да се справят с нея.

"В момента се чувствате като на ледена пързалка, където всички скачат и препускат около вас. Някои хора казват, че ще бъде супер, други хора като мен - защото не съм най-добрата кънкьорка, се плъзгат и се надяват да не си отрежат пръстите, като се преобърнат.

Това може да бъде забавно, но означава, че ще отнеме малко време да разбереш за какво всъщност е Threads, а когато си на място, което е наистина забързано, това може да бъде доста затормозяващо.", допълва тя.

Twitter отговаря на предизвикателството: Съди Meta заради ThreadsКомпанията на Мъск твърди, че новата социална мрежа е създадена с кражба на интелектуална собственост

Междувременно Дъг Браун, художник в Единбург, заявява, че се е заинтересувал от Threads, тъй като приложението обединява елементи от Twitter, Facebook и Instagram.

"Ако трябваше да създам приложение за социални мрежи, определено щях да го моделирам с най-доброто, което ни предлагат най-добрите приложения за социални медии", каза той.

"Threads постигна това. Приложението изглежда като Twitter, но предлага много от лесните за използване функции от Instagram и Facebook. Впечатлен съм!"

Д-р Исабел Джерард, старши преподавател по дигитална комуникация в университета в Шефилд, се пита дали някое приложение може наистина да "замени" Twitter.

"Threads е толкова обвързан с Instagram от гледна точка на функционалността, дори само на брандинга, на асоциациите, които всички правим, когато говорим за него и в пресата, и т.н. Така го виждам в съзнанието си.", допълва експертът.