Microsoft потвърди, че ще продължи политиката по съкращения на работни места.

Новата вълна от премахване на служители е в допълнение на обявеното през януари съкращаване на 10 000 души от персонала, съобщи CNBC.

Говорител на Microsoft обаче отказа да уточни броя на съкращенията в последния кръг.

В понеделник компанията подаде уведомление, че ще съкрати 276 души в щата Вашингтон. От тях 66 са онлайн служители. Маркетинг и представители по обслужване на клиенти публикуваха съобщения в социалните мрежи, за да обявят, че губят работата си.

"Организационните промени и промените в работната сила са необходима и редовна част от управлението на нашия бизнес", заяви говорителят на Microsoft в коментар чрез имейл.

"Ще продължим да определяме приоритетите си и да инвестираме в стратегически области на растеж за нашето бъдеще и в подкрепа на нашите клиенти и партньори.", допълни той.

Над 330 000 уволнени - край или начало на чистката в технологичния сектор?Amazon, Google, Meta, Microsoft и Twitter са освободили общо около 70 000 служители и тази тенденция ще продължи

Amazon, Google и други големи технологични компании също предприеха съкращения тази година, след като скоростно увеличиха броя на служителите си, за да отговорят на нарастващото търсене по време на пандемията, подчертава CNBC.

Неотдавна стана ясно, че главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела е заявил пред колегите си от ръководството и членовете на управителния съвет, че софтуерната компания има за цел да достигне приходи от 500 милиарда долара до финансовата 2030 г.

Това е двойно увеличение спрямо сегашния им размер и предполага поне 10% годишен ръст на приходите.

Все повече компютърни специалисти искат да напуснат работа Заблудата, че ще имат сигурна работна позиция, е разбулена

Microsoft, една от най-високо оценяваните компании в света, няма практика да публикува финансови прогнози за далечното бъдеще.

В последния си отчет за приходите например компанията предоставя насоки само за текущия период, който за нея е четвърто фискално тримесечие.

За 2022 г. Microsoft приключи с общ растеж от 18% и 19% ръст на оперативните приходи, припомня още CNBC.