Бионсе и Джей-Зи счупиха рекорда през май за най-скъп имот в Калифорния.

Двойката си купи имение с площ от 40 000 квадратни метра и изглед към Тихия океан в Малибу за 200 млн. долара.

Такъв дом изисква детайли и внимание при поддръжката, които двама души не могат да осигурят сами (особено ако са заети да обикалят света за турне или промоция на новия си албум), пише Insider.

"Тези имоти функционират като добре смазана машина", обяснява Джени Грийнууд Хюбър, собственик и основател на Heritage Estate Management. "На такова високо ниво поддръжката им е самостоятелен бизнес.", допълва тя.

Компанията предоставя услуги по управление на домакинството в имения на Западното крайбрежие в локации като Бевърли Хилс и Малибу, където се намира новият дом на семейство Бионсе и Джей-Зи.

Джей Зи и Джеф Безос имат намерение да купят заедно отбор от НФЛОснователят на Roc Nation и основателят на Amazon проучват потенциална съвместна оферта

Когато става въпрос за персонал, това означава наемане на служители на пълно работно време, които да поддържат дома в безупречно състояние. Нещо като "Абатство Даунтън" през 21-ви век: Камериерки, които да контролират всички дейности по почистване на помещенията, да обслужват собствениците и техните гости; бавачки, които следват децата неотлъчно и прислужници, чиято основна задача е да се грижат за гардероба на господарката на дома, допълва още Хюбър.

В един имот могат да работят до 50 души едновременно. Обслужването на имения като това на Бионсе и Джей-Зи в Малибу може да струва до седемцифрена сума годишно за персонал на пълен работен ден.

"Това е като хотел", казва Хюбър. Тя препоръчва поне 10 ротиращи се икономки, двама-четирима домоуправители, градинари на пълен работен ден, трима-четирима ротиращи се готвачи, многобройни камериери, шофьори и бавачки и възпитатели, ако има деца.

Дъщерята на Бил Гейтс купи пентхауса на Луис Хамилтън за 51 млн. долараМасивният имот е в предпочитан от знаменитости манхатънски квартал

Според Хюбър домоуправителите и икономките могат да печелят от 30 до 35 долара на час, готвачите - от 50 до 100 долара, а камериерите и бавачките - над 100 000 долара годишно. При персонал от 20 души собствениците на имоти могат да плащат близо 5 000 долара на ден - или 1,8 млн. долара годишно.

Това е много по-малко персонал, отколкото може да е необходим на звездното семейство, но с оглед на нетното състояние на Джей-Зи, което се оценява на 2,5 милиарда долара и на Бионсе, което се оценява на 540 милиона долара, това е постижима сума.

Компанията Heritage Estate Management най-често обслужва имоти с площ до 15 000 квадратни метра, с шест и повече спални. Клиентите, често собственици на голям бизнес или рискови капиталисти, могат да си позволят да плащат на други хора да управляват скъпите им домове.

Концертът на Бионсе в Стокхолм е обвинен за високата инфлация в ШвецияДесетки хиляди фенове се стекоха в столицата Стокхолм за двата концерта на звездата

Този вид услуги обаче не са евтини.

За управление на имоти Heritage Estate Management таксува клиентите си по фиксирана тарифа от 175 долара на час за по-малко от 20 часа месечно за управление на имоти и 150 долара на месец за 20 или повече часа.

Някои клиенти искат посещения няколко пъти месечно с годишна поддръжка, докато са извън града. Други клиенти предпочитат по-редовни посещения, например веднъж седмично.

Според Хюбър служителите ѝ могат да работят от 20 до 50 часа месечно в едно имение. В ниския клас това струва на собствениците около 36 000 долара годишно.

Дори само три седмици работа възлизат на около 75 000 долара при 30 долара на час, без да се включва работата през уикенда или извънредният труд - скъп разход за втори дом.

С 40 000 квадратни метра на свое разположение Бионсе и Джей-Зи определено имат място за качествена релаксация и пространство за вдъхновение. А ако решат, че се нуждаят от допълнително ниво на комфорт, което осигурява персоналът на пълен работен ден, ще трябва да са готови да се разделят със солидна част от космическите си хонорари.