Вкусна храна преди полет винаги е добро начало за пътуване в чужбина.

На кои летища обаче може да опитате кулинарни предложения на световно ниво?

Radical Storage класира най-добрите летища в света въз основа на мащабно проучване и над 1,2 милиона мнения на пътници, съобщава CNBC.

Прегледахме 100-те най-големи летища в света (по брой пътници), като анализирахме какви заведения за хранене предлагат, как ги оценяват пътниците от над 1,2 милиона отзива, какви възможности имат за хора с диетични изисквания и каква е средната цена, която посетителите плащат за основно ястие или обяд, обясняват от компанията.

Критериите за изготвяне на класацията са:

  • Брой заведения за хранене (ресторанти и кафенета) на разположение на пътниците
  • Средна цена на основно ястие или обяд на всяко летище
  • Среден рейтинг на заведенията за хранене в Google
  • Брой на заведенията за хранене, които предлагат вегетариански и вегански продукти
  • Брой на заведенията за хранене, които предлагат опции за безглутенови храни
  • Международно летище Инчхон в Южна Корея заема първо място в класацията като най-доброто за храна в света.

    То разполага с 270 заведения за хранене, а средната цена на предлаганите стоки е 8,18 долара. Важно е да се отбележи, че въпреки че е първо място в света, средната оценка на възможностите за хранене е 3,2 от 5 в Google, което е под общата средна оценка от 3,3 от 5.

    Сред възможностите за хранене на южнокорейското летище е специален хранителен кът, наречен Korean Food Street, който предлага разнообразие от типични корейски ястия.

    Международното летище Инчхон има три потвърдени варианта за вегани и вегетарианци, но няма регистрирани онлайн опции за безглутенови храни, според Radical Storage.

    Летищата, от които няма да искате да си тръгнетеСветовна класация отличи мегалетищата с най-висококачествено обслужване на пътници

    На второ място е международното летище "Хартсфийлд-Джаксън" в Атланта, Джорджия. Според класацията, в него има 138 заведения за хранене със средна оценка 3,4 от 5.

    Това, което го отличава, е, че то разполага с най-много възможности за избор на безглутенови храни - 36 регистрирани онлайн, което е най-много от всички останали летища.

    Международното летище Тайван Таоюан допълва челната тройка.

    На най-натовареното летище в Тайван има по-малко заведения за хранене - 29, но средната им оценка е 3,7 от 5, а средната цена на ястието е 5,65 долара. Ресторантите на летището включват Ichiban Ramen, Gang Yuan BBQ & Dim Sum и американски класики като McDonald's и Starbucks.

    Ето кои допълват списъка на ТОП 10 летища с най-вкусна храна в света: