Почина изгряващата звезда от "Еуфория" Ангъс Клауд.

Той изпълняваше ролята на наркодилъра Фезко "Фез" О'Нийл в тийнейджърската драма на HBO.

25-годишният актьор е намерен мъртъв от спасители от службата в Оукланд, изпратени по сигнал за спешна медицинска помощ, съобщи за CNN Майкъл Хънт, служител по обществената информация на службата.

Причината за смъртта му все още не е установена.

Източник, близък до семейството на актьора, заяви пред Entertainment Tonight, че той "се е борил с тежки мисли за самоубийство", след като се е върнал от Ирландия, където е погребал баща си.

Междувременно семейството на актьора публикува следното изявление, цитирано от CNN:

"С тъга в сърцето днес трябва да се сбогуваме с един невероятен човек. Като артист, приятел, брат и син, Ангъс беше специален за всички нас по толкова много начини.

Миналата седмица той погреба баща си и се бореше с тази загуба. Единствената утеха, която имаме, е да знаем, че Ангъс вече се е събрал с баща си, който беше най-добрият му приятел.

Ангъс водеше битка с проблемите на психичното си здраве и се надяваме, че кончината му може да бъде напомняне за другите, че не са сами и не трябва да се борят сами с това в мълчание. Надяваме се, че светът ще го запомни с хумора, смеха и любовта му към всички", добавя семейството му.

Ангъс Клауд печели широка популярност сред публиката през 2019 г. с ролята на наркодилър в "Еуфория".

"Изключително тъжни сме да научим за кончината на Ангъс Клауд", заяви говорител на HBO пред CNN. "Той беше талантлив и обичан от семейството на HBO и "Еуфория". Изказваме най-дълбоки съболезнования на приятелите и семейството му в този труден момент".

Сторм Рийд, която играе Джия Бенет в "Еуфория", отдаде почит към колегата си в Instagram, споделяйки клип с изпълнена със смях сцена от сериала. "Сълзите ми не спират", пише Рийд. Други колеги на актьора също изказаха тъгата си от новината за загубата му чрез постове в социалните мрежи.

Роденият в Оукланд актьор разказа в интервю за iD през март как е бил открит от кастинг агент по улиците на Бруклин. "Определено си помислих, че това може да е някаква измама. След това ме върнаха и ми показаха ролята, и тя придоби повече смисъл.", споделя той.

След като премиерата през юни 2019 г., "Еуфория" бързо се превръща в хит и до 2022 г. става най-коментираната телевизионна продукция в Twitter за десетилетието в САЩ. Главната героиня е 17-годишно момиче, което се бори със злоупотребата с наркотици. Показана е в жестоки сцени как приема смъртоносния фентанил и си инжектира морфин. През 2022 г. самият Клауд в интервю за TMZ защити сериала от обвиненията, че възхвалява употребата на наркотици.

След успеха на "Еуфория", актьорът споделя, че е бил изненадан от собствената си слава.

"Разликата между мен и всички останали, които са известни, е, че те в по-голямата си част са се опитвали да станат такива, работили са усилено и са си казвали: "Ще стигна до върха". За мен това беше твърде добра възможност, за да откажа. Нямах представа, че ще стигна толкова далеч."

В Twitter, калифорнийският конгресмен Барбара Лий изрази съжаление за загубата на човек от Оукланд. "Неговият огромен талант докосна живота на безброй хора. Неговата работа и наследство ще продължат да живеят завинаги и ще накарат Оукланд да се гордее с тях", написа тя.