Филмът „Барби“, който счупи множество боксофис рекорди от премиерата си на 21 юли, току-що разби още един.

Warner Bros. Discovery обяви, че филмът за емблематичната кукла, режисиран от Грета Геруиг, сега е най-касовото му вътрешно издание, като към вторник е спечелил 537,4 милиона долара в американския боксофис.

Така „Барби“ надскача приходите от 536 милиона долара на филма за Батман от 2008 г. "Черният рицар" на режисьора Кристофър Нолан.

Warner Bros. Discovery обяви в сряда, че „Барби“ също така е преминал границата от 1,2 милиарда долара в световен мащаб, след като достигна крайъгълен камък от 1 милиард долара преди по-малко от две седмици.

Лятото на женската солидарност и голямото харчене за преживяванияКак чувството за общност допринесе за успеха на филма „Барби“ и турнетата на Бионсе и Тейлър Суифт

Само около 50 филма в историята имат такова постижение (по данни, коригирани спрямо инфлацията), коментира Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Comscore.

Това също така прави Геруиг най-печелившата жена режисьор в историята, чиято комедия спечели зашеметяващите 155 милиона долара в САЩ през първия уикенд след излъчването ѝ.

Част от успеха на Геруиг може да се отдаде на попкултурния феномен „Барбенхаймер“ - комбинация от заглавията на излезлите по едно и също време „Барби“ и „Опенхаймер“, който по ирония на съдбата също е режисиран от Кристофър Нолан. Тази комбинация накара киноманите да предизвикат себе си, като гледат последователно и двата филма, посочва CNN.

„Барби“ също така е на път да надмине The Super Mario Bros. Movie на Universal Pictures, спечелил 574,2 милиона долара в американския боксофис от премиерата си на 5 април.