Служителите на Amazon от месеци се противопоставят на политиката за връщане в офиса.

По всичко изглежда, че на главния изпълнителен директор Анди Джаси вече му е писнало от това, пише Euronews.

По време на предварително записана вътрешна сесия за въпроси и отговори по-рано този месец той заяви, че е "минало времето да не се съгласяваме и да се ангажираме" с политиката, която изисква корпоративните служители да бъдат в офиса три дни в седмицата.

Фразата "не се съгласявай и се ангажирай" е един от принципите на ръководството на Amazon и е използвана често от основателя на компанията Джеф Безос.

Джаси е категоричен, че не е правилно някои служители да бъдат в офиса три дни в седмицата, докато други отказват да го правят.

Анатомия на новия офис: Социален хъб, а не място за работа Бъдещето на офиса е, че в него влизате само два или три дни в седмицата и става дума за срещи, обучения, презентации, събития. Офисът е за свързване, обясняват експерти

Настоящият график за присъствие в офиса, обявен през февруари и влязъл в сила през май, е промяна в сравнение с предишната политика на Amazon, която позволяваше на мениджърите да определят как да работят екипите им.

Но компанията заяви във вторник, че отхвърля схващането, че предишната политика е норма и посочи публикация в блога от 2021 г., в която Джаси отбеляза, че Amazon ще "продължи да коригира" нещата с постъпването на повече информация. При обявяването на актуализираната политика по-рано тази година съобщи на персонала, че Amazon е взела решението си, след като е наблюдавала какво е работило по време на пандемията и е разговаряла с лидери на други компании.

По думите му, висшите ръководители на компанията, известни като "S-team", са стигнали до заключението, че служителите са по-ангажирани лично и си сътрудничат по-лесно.

Дори Zoom иска служителите си обратно в офисаZoom съобщи в изявление, че се налага да въведе „структуриран хибриден подход“

Но много работници не са били убедени в това. През май стотици служители на Amazon протестираха срещу новата политика по време на демонстрация в централата на компанията в Сиатъл, САЩ.

Някои служители също така настояха компанията да предостави данни, които подкрепят твърденията на Джаси.

През юли Amazon въведе политика, която изисква някои работници в по-малките офиси да се преместят в основните, разположени в по-големи градове, според множество медийни съобщения, цитирани от Euronews.

В Amazon работят 1,4 млн. души по целия свят, но не се посочва колко от тях са в офиси, за разлика от работещите в складовете и други обекти на компанията.