Ако обичате зимата и вече нямате търпение за ски ваканция, пригответе се да се качите на влака Eurostar Snow.

Той потегля на 16 декември и ще отведе любителите на зимните спортове от Лондон до Френските Алпи само за няколко часа.

Услугата ще се изпълнява до 4 февруари и ще свързва Лил със снежните върхове на Югоизточна Франция, пише Euronews. Влакът ще тръгва всяка събота и ще се връща всяка неделя, като общото време за пътуване е около осем часа.

Стандартните билети от Лондон до ски пистите са на цени от 116 евро в двете посоки в извънпиковите дни (от 13 януари до 4 февруари) и 174 евро в пиковите дни (от 16 декември до 7 януари).

Билетите се предлагат с право на два големи куфара и една дамска чанта, както и един чифт ски или един сноуборд в защитен калъф. На борда няма ограничения за течности.

"Горди сме, че можем да предложим на нашите клиенти устойчива възможност за пътуване до Алпите, като стартираме първата свързваща услуга като Eurostar Group. С бърза и лесна връзка, конкурентни цени и пет спирки за избор, пътниците могат да се насладят на безпроблемно преживяване с нас от Лондон до заснежените планини на Франция.", заяви Франсоа Ле Дозе, главен търговски директор на Eurostar Group.

Лято в Алпите: Как един ски курорт се адаптира към климатичните промениКлиматичните промени водят до кратък и непредсказуем ски сезон, което принуждава хижите в Алпите да променят подхода си към туризма

Една от главните спирки в маршрута е Бург-Сен-Морис – често съкращаван на Бург, който е рай за любителите на зимните спортове. Той е входна врата към ски зоната Paradiski, където се намират Les Arcs, Peisey-Vallandry и La Plagne.

От жп гарата на града редовно се движат автобуси до съседните ски курорти, сред които Вал Торенс, Вал д'Изер, Куршевел, Ла Таня, Тигн, Мерибел и Лес Менуар.

Снабден с петзвездни хотели и ресторанти със звезди "Мишлен", Куршевел е най-подходящ за луксозни туристи, докато Лес Менуар и Ла Таня предлагат по-достъпни възможности за туристи с малко по-ограничен бюджет.

Ако сте решили да се отдадете на забавление след ските, задължително посетете Вал Торенс, известен с нощния си живот и светски събития.

Климатът убива ски индустрията, Италия отговаря с оръдия. Но докога?Страната е лидер по използване на изкусвтен сняг сред водещите ски дестинации, но това все по-често предизвиква еко протести

След тежкия период на пандемията, когато голяма част от пътуванията между Обединеното кралство и континента бяха спрени, ръководителите на Eurostar решиха да съсредоточат услугата върху основните маршрути и най-големите си гари.

Компанията дори беше критикувана за съкращаването на някои от услугите си, включително влаковете от Кент и директните влакове между Лондон и Дисниленд Париж, отбелязва The Mirror.

Един от проблемите, с които се сблъскваше железопътната компания, е свързан въвеждането на нови паспортни проверки след Brexit. Капацитетът в пиковите часове на лондонската гара "Сейнт Панкрас" е бил с 30% по-малък от този през 2019 г. и е възлизал на 1500 пътници на час, съобщи Financial Times през 2022 г.