Впечатляващ пример за съвременен архитектурен дизайн.

Това ще бъде новото бижу на Вечния град – Музей на науката, който ще отвори врати през 2027 г.

Проектът е на ADAT Studio и ще струва 75 млн. евро, а строителството ще започне през 2025 г., съобщава Euronews.

ADAT Studio представи своя проект "Научна гора" миналия месец в италианската столица. Новият музей на науката ще бъде разположен в бивши военни казарми по улица "Гуидо Рени" в квартал "Фламинион".


Нова атракция в Рим: Разходка по площада, на който е убит Юлий ЦезарИталианската модна къща Bulgari финансира обекта

Проектът предвижда структура, която е отворена и "интегрирана" с квартала.

Централното пространство ще бъде оформено от голям покрит парк с гора от изкуствени дървета, а окачените галерии - или "капсули", ще бъдат свързани със стъклени пътеки.

Архитектите се надяват да сведат до минимум въздействието върху околната среда, като използват повторно и запазят някои съществуващи елементи на сградите на мястото, като например зиданата фасада.

Вътрешните бетонни конструкции ще бъдат разрушени и рециклирани. Покривът ще бъде покрит с фотоволтаични клетки за генериране на зелена енергия.

Първият етаж на музея ще бъде място за "отдих, обучение, дебати и срещи".


Facebook/ ADAT Studio

Ще има просторно фоайе с кафене, книжарница и ресторант. Пространствата на галериите ще бъдат с различни пропорции и височина, за да се даде възможност за разнообразни експонати.

Ще има високотехнологични, гъвкави витрини и потапящи инсталации.

Проектът "има за цел да промени начина, по който знанието, природата и историята влизат в постоянен диалог", допълват от студиото.