"Предстои ни дълъг, дълъг път, по който ще го преоткрием за следващата глава, а ние дори още не сме започнали."

След това изказване, феновете на 007, най-известния агент в света, ще трябва да почакат доста време до обявяването на следващия Джеймс Бонд, съобщава Euronews.

В интервю за The Guardian продуцентът на франчайза Барбара Броколи разкри, че "дори не са започнали" да чертаят новата глава, която включва модернизиране на сюжета. Тя сподели, че екипът е наясно, че следващото превъплъщение на 007 ще трябва да отрази как се е променил светът през последните 20 години, откакто Даниел Крейг влезе в ролята.

Актьорът се оттегли от поредицата след последната част "Смъртта може да почака" преди две години. За първи път британецът облече смокинга на 007 през 2006 г. в пресъздадения франчайз "Казино Роял". Последваха "Спектър на утехата" (2008), "Скайфол" (2012), "Спектър" (2015) и "Смъртта може да почака" (2021).

Даниъл Крейг танцува в новия рекламен филм на водка Belvedere Освен филма, кампанията на Belvedere с Крейг, включва и билборд на Таймс Скуеър – първи за марката.

Сега Барбара Броколи запазва мълчание относно наследника му и изтъква приноса на Крейг за героя.

"Даниел ни даде възможност да извлечем емоционалния живот на персонажа, а и тогава светът беше готов за това", обяснява тя, добавяйки, че е искала Крейг "да се фокусира върху това как би изглеждал героят на 21-ви век".

Категорична е, че Джеймс Бонд съществува като продукт на времето. "Връщам се към "Златното око", когато всички казаха: "Студената война свърши, стената я няма Бонд е мъртъв, няма нужда от Бонд, светът е в мир, няма злодеи" – и това беше грешка!", допълва продуцентът.

Франчайзът на Бонд беше продаден на Amazon като част от каталога на MGM през 2021 г., отбелязва Euronews.

"Ние правим филмите за Бонд за големия екран и всичко, свързано с тях, е предназначено за публиката по целия свят в този формат, така че не сме искали да правим телевизия.", заяви Броколи по повод слуховете, че поредицата ще бъде адаптирана и за малкия екран.

Даниел Крейг: Ако умреш богат, провалил си се Актьорът възнамерява да се отърве от парите си преди да напусне този свят, като остави съвсем малко на децата си

Може би ще мине известно време, докато нов филм за Бонд се появи в кината, но зрителите могат да гледат сериала на Amazon 007: Road to a Million следващия месец.

Това ще бъде първата поява на марката "Джеймс Бонд" в телевизията без сценарий. Водещ е актьорът, изпълнил главната роля на медийния магнат Рой в "Наследници" Брайън Кокс.

Поредицата ще проследи девет двойки участници, които ще преминат през физически и психологически предизвикателства на места, вдъхновени от Бонд, състезавайки се за награда от 1 млн. паунда (1,1 млн. евро).

Запитана дали планират други проекти за Джеймс Бонд, Броколи отговаря: "Концентрираме се върху създаването на пълнометражни филми. Когато започнем работа по филм за Бонд, той отнема цялото ни внимание за три или четири години, така че това е нашият фокус."

Междувременно, през септември се появиха слухове, че Кристофър Нолан ("Тъмният рицар", "Опенхаймер") води преговори да режисира следващия филм за Бонд.

Стачките в Холивуд спряха всякакви преговори и макар че Нолан би бил фаворит на феновете за режисьор, все още не е ясно дали продуцентите биха се отказали от творческия контрол, който той изисква за всеки свой проект. Самият Нолан вече е заявявал, че би било "невероятна привилегия" да режисира филм за Бонд.