Суперавтомобил, достоен за Джеймс Бонд, с който да избягате по едни от най-живописните пътища в Европа, отсядайки в луксозни хотели и ресторанти.

Звучи като свръхвълнуващо приключение, което буквално оставя ежедневието в прахта, пише The Wall Street Journal.

Едно от пътешествията, вдъхновени от 007, естествено е свързано с Aston Martin, чийто модел DB5 Шон Конъри кара още през 1964 г. в Goldfinger, отбелязва изданието.

Срещу около 18 500 долара операторът на луксозни пътувания Black Tomato предлага 5-дневен маршрут, който започва от Лондон с високоскоростна лодка през Темза и продължава към базата Aston Martin Works.

Там получавате инструктаж за безопасност и уроци от професионалист как да управлявате като Бонд DBS – моделът, който Даниел Крейг кара в Casino Royale (2006 г.)


Феновете на Бонд познават добре и Монте Карло от GoldenEye (1995 г.) с Пиърс Броснан. 4-дневно изживяване там предлага Ultimate Driving Tours на цена от $8490. Организаторите канят гостите си на суперяхта на пристанището в Монако, за да гледат Формула 1 (28 май) с бивши пилоти от F1.

Гостите могат да седнат зад волана на автомобил от Формула 1, след което да направят спокойна обиколка с Ferrari, Lamborghini или Bentley.

Ultimate Driving Tours

Със своите живописни пътища Австрия е била домакин на няколко филма за Бонд, сред които Quantum of Solace (2008) и Spectre (2015).

Базираната в Цюрих EpikDrives предлага няколко маршрута за любителите на високите скорости, сред които „Alps 2 Coast“ - 7-дневна обиколка, която започва от Залцбург и преминава през Словения и Хърватия, като включва 6 нощувки. Зад волана на Porsche ще следвате живописни маршрути, програмирани в GPS устройство на EpikDrives, тествайки уменията си по трудните завои на планинския път Гросглокнер.


EpikDrives

Влизайки в Словения ще минете през едни от най-красивите места на Юлийските Алпи, прекарвайки вечерите в луксозните хотели, включени в пътуването.

След като преодолеете селските пътища на Хърватия и крайбрежието на Адриатическо море, крайната ви спирка е Трогир - град в историческата област Далмация. Разположен е в централната част на адриатическото крайбрежие, на 27 км северозападно от Сплит. Централната историческа част на Трогир е включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Цената на изживяването е от $16 179.