"Няма да вкарваме дерогация, докато не стане ясно дали “Лукойл България” ще си плати данъците".

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БТА.

"Не разбирам агресията, ако не си платят данъците в установения срок, ще има дерогация", коментира той и посочи, че рафинерията винаги ще я има.

В своя позиция от "Лукойл Нефтохим Бургас" заявиха, че плащат всички предвидени от закона данъци в установените срокове и изцяло изпълняват задълженията си към бюджета на Република България.

„Лукойл“ ще плати 500 млн. лв. данъци, които укриваше, заяви ПеевскиСъпредседателят на ДПС постави ултиматум - ако рафинерията не си плати данъците, дерогацията ще отпадне

От акционерното дружество уточняват, че твърдения за обратното не отговарят на истината и накърняват доброто име на компанията.

"Във връзка с прозвучалите в национален ефир измислени твърдения на отделни политици, заявяваме, че дружеството е изплатило изцяло дължимия корпоративен данък и временна солидарна вноска за 2022 г., като продължава да плаща авансово и двата вида задължения за 2023 г. в съответствие с българското законодателство.

Денков: Реалистично е да се събират свръхпечалбите на „Лукойл“Дерогацията остава, а рафинерията трябва да внесе дължимите данъци

Установено е добро оперативно взаимодействие с органите на Националната агенция по приходите и Агенция "Митници" и всички законно дължими плащания се извършват в срок.

Дружеството си запазва правото да защитава интересите и деловата си репутация с всички достъпни средства", посочват от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, цитирани от БТА.