В стремежа си да привлече някои от най-добрите изследователи на изкуствен интелект на Google, OpenAI предлага атрактивни пакети за милиони, както и достъп до най-съвременни технологични ресурси, става ясно от доклад на The Information.

Компанията за изкуствен интелект, която вече води преговори за продажба на акции, които биха могли да я оценят на зашеметяващите 86 млрд. долара, увеличава усилията си да привлече към персонала си най-добрите таланти от технологичните гиганти.

Планът на OpenAI да назначи специалисти по изкуствен интелект от Google включва компенсационни пакети, вариращи от 5 до 10 млн. долара - ход, който засилва продължаващата война за таланти в сектора на изкуствения интелект.

Това начинание е в съответствие със стратегията на OpenAI за укрепване на нейните възможности и засилване на позицията ѝ като лидер в областта на изкуствения интелект, съобщава Business Insider.

Чатбот на OpenAI разговаря като човекПлатформата може да предоставя дълги, обмислени и задълбочени отговори на различни въпроси

Продажбата на акции на OpenAI през април оцени компанията на 27-29 млрд. долара, отбелязвайки значителен ръст спрямо предишните оценки.

Ако предстоящата продажба се осъществи според очакванията, най-добрите служители на Google ще имат възможност да получат значителни финансови възнаграждения.

Успехът на OpenAI в привличането на таланти от индустриални гиганти като Google и Meta е видим в нейния списък с персонал, в който над 93 служители могат да се похвалят с предишен опит в тези компании.

Ян Лейке, ръководител на екип, който се фокусира върху привеждането на системите за изкуствен интелект в съответствие с човешките интереси, заяви през август, че компанията търси инженери, учени и мениджъри.

По-евтини, по-мощни, незаменими: Светът очаква новите модели на OpenAIАмбицията на Сам Алтман е да излезе извън рамките на потребителската сензация и да се превърне в доставчик на хитова платформа за разработчици

Финансовият стимул не е единствената причина, която търсените кадри трябва да вземат предвид.

Обявите за работа, например за инженер-изследовател в екипа на OpenAI, разкриват конкурентни годишни заплати, вариращи от 245 000 до 450 000 долара, допълнени от бонус "щедър капитал", както и допълнителни придобивки.

Фокусът върху увеличението на личните доходи е в съответствие с ангажимента на OpenAI за насърчаване на среда, в която служителите споделят успеха на компанията, информира Business Insider.