Моделът Velar на Range Rover се появява през 2017 г. и се позиционира изключително добре в гамата на марката - между Evoque и Sport. Освен това моделът се превръща в носител на философията на компанията за налагане на новия максимално изчистен редуктивен дизайн.

Всичко това е напълно валидно и за новия Velar, при който промените в екстериора са деликатни - нова предна решетка, от която линията продължава към характерния за модела “плаващ” покрив, непрекъснатата средна линия, минаваща през цялата каросерия, и изваждащите се дръжки на вратите. Разбира се, моделът има и някои допълнителни промени в дизайна - нови супер тънки LED фарове, оформящи изтънчения вид на предницата, и нова задна броня, допълнена от тъмните акценти под вратите и вратата на багажника.

Новият Velar предлага и два нови цвята за екстериора - синьо и сиво, чиито точни означения са Metallic Varesine Blue и Premium Metallic Zadar Grey.

С други думи, моделът отново изглежда страхотно, познато, но предлага и нещо ново.

Оформление на интериораПо подобен начин са действали дизайнерите и при оформлението на интериора, където акцентът е върху новия 11,4-инчов извит сензорен екран, който също създава впечатление за “плаващ” елемент. С това решение моделът вече предлага същите удобства при работа с информационно-развлекателната система Pivi Pro като при Range Rover и Range Rover Sport, което в ежедневието звучи изключително практично: с две докосвания на дисплея имате достъп до 80% от наличните функции, а промяната в позицията на дисплея осигурява минимално разсейване и отражение на светлината.

Останалите елементи от интериора, които са важни за клиентите на Range Rover, също са налице - високо качество на изпълнение, ексклузивни материали, нова тапицерия и оптимално разположение на всичко, което е важно да е в обсега на водача.

И още един акцент - при Velar се запазва тенденцията за вариант на интериор без кожа, като заместителят е внимателно подбран - вълна от датската текстилна компания Kvadrat, съчетана с полиуретанови текстилни вложки Ultrafabrics и нов мотив на перфорация Diamond Herringbone. Смесените вълнени тъкани Kvadrat са с 58% по-леки от кожата и осигуряват по-добро усещане при допир - част от съвременния лукс на Range Rover.

В интериора се появяват и четири нови цветови решения в кожа: Cloud, Caraway, Raven Blue и Deep Garnet, плюс новия цвят на волана Moonlight Chrome.И още нещо, което отлично допълва лукса и комфорта на борда - Velar е най-тихият автомобил в своя клас по отношение на шумя от пътя благодарение на най-новите технологии в сферата, включително и иновативна система за активно шумопотискане.

Наистина мощен SUV

Разбира се, нови и интересни решения има и при задвижването - plug-in хибридната версия на Velar осигурява до 64 километра пробег на електричество благодарение на батерия с нов дизайн и способности.

Вариантите при избор на двигател и система на задвижване като цяло са истинският лукс за почитателите на мощните и бързи SUV автомобили. При бензиновите мотори на върха е хибридната версия Р400е с 2-литров бензинов двигател с обща мощност 404 конски сили, 640 Нм въртящ момент, задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматична трансмисия. Другите версии също са интересни: с мощност 250, 340 и 400 конски сили, като последните две са мек хибрид с 6-цилиндров 3-литров бензинов двигател и с 480 и 550 Нм.При дизелите също се залага на 2- и 3-литровите двигатели във вариант мек хибрид- D200 е с 204 конски сили, а D300 - с 6-цилиндров двигател, 300 конски сили и 650 Нм. Активното окачване е част от стандартното оборудване при версиите с 6-цилиндровите двигатели с хибридна система, а електронно управляваното въздушно окачване е допълнителна възможност.