Производителят на ChatGPT OpenAI отлага пускането на персонализиран магазин за GPT до началото на 2024 г.

Това съобщава Reuters, цитирайки вътрешна информация от компанията.

По време на първата си конференция за разработчици през ноември OpenAI представи персонализираните GPT и магазина, които трябваше да бъдат пуснати по-късно същия месец.

Компанията продължава да "прави подобрения" в GPT въз основа на обратната връзка с клиентите, допълва Reuters.

По-евтини, по-мощни, незаменими: Светът очаква новите модели на OpenAIАмбицията на Сам Алтман е да излезе извън рамките на потребителската сензация и да се превърне в доставчик на хитова платформа за разработчици

Забавянето идва на фона на изненадващото отстраняване на главния изпълнителен директор Сам Алтман и последвалото му възстановяване след заплахи от страна на служителите за напускане.

GPT представляват ранни версии на асистенти с изкуствен интелект, които изпълняват реални задачи, като например резервиране на полети от името на потребителя.

Очаква се също така собствениците да могат да споделят своите GPT и да печелят въз основа на броя на потребителите.

Растежът на OpenAI е неудържим, но трудната част за Сам Алтман предстоиПървото предизвикателство е отвън: OpenAI трябва да поддържа

Сред другите анонсирани иновации на компанията още в началото на миналия месец, беше възможността за фина настройка на GPT-4, най-усъвършенствания модел на изкуствен интелект.

Тези актуализации имат за цел да насърчат компаниите да използват технологията на OpenAI за чатботове и автономни агенти с изкуствен интелект, които могат да изпълняват задачи без човешка намеса. Превръщането на OpenAI в незаменима за други компании, създаващи приложения, е сред най-важните стратегически цели за Сам Алтман, твърдят източници, запознати със стратегията и целите му.

Всичко по темата за трусовете в OpenAI може да научите ТУК