В рамките на 22 часа първият трейлър на Grand Theft Auto VI събра 85 милиона гледания, с което подобри рекорда на MrBeast в YouTube за най-много гледания в едно денонощие.

Вълнението около новата GTA датира от десетилетие. Последната игра от франчайза Grand Theft Auto V излезе на пазара преди повече от 10 години, през септември 2013 г.

Според рекордите на Гинес тя държи постижението "най-голям приход, генериран от развлекателен продукт за 24 часа", като в деня на излизането си спечели 815,7 млн. долара от продажбата на 11,21 млн. копия, посочва Business Insider.

Понастоящем тя остава втората най-продавана видеоигра за всички времена, като отстъпва само на Minecraft.

Rockstar Games, създателят на франчайза, имаше планове да пусне трейлъра на новото си попълнение днес сутринта, но той изтече нелегално в X един ден по-рано.

Как мексиканските картели вербуват наркомулета в играта Grand Theft Auto?Геймърите, които играят на Grand Theft Auto, знаят какво е да работиш за мексикански картел. Те обаче го правят в комфорта на собствената си спалня. Мнозина не осъзнават, че работещи за истинските картели също играят на играта и вербуват играчи, които да пренасят наркотици в реалния живот

"Нашият трейлър изтече, така че, моля, гледайте истинското нещо в YouTube", написа Rockstar в X, като постът там има 1,1 милиона харесвания и 82 милиона гледания.

В предишния рекорден видеоклип от август Mr.Beast кара участници от "всяка страна" в света да се изправят в поредица от състезания. Клипът получава 59,4 милиона гледания още през първия ден.

90-секундният трейлър на GTA потвърди, че действието в играта ще се развива във вдъхновения от Маями Vice City и за първи път от 26-годишната история на франчайза главният герой ще бъде жена.

На фона на Love is a Long Road на Том Пети клипът показва хора, които се състезават с коли и лодки, както и мъж, който изважда алигатор от басейн.

Вълнението още не е приключило, тъй като играта трябва да бъде пусната на пазара едва през 2025 г. Въпреки че трейлърът показва много неща, за кратко време, някои въпроси все още не получават отговор.

Основният сред тях е на кои конзоли ще излезе играта, тъй като тази информация не беше разкрита във видеото.

Тake-Two Interactive, която издава играта, обяви, че GTA VI ще бъде пусната на PlayStation 5 и Xbox Series S/X, когато излезе на пазара през 2025 г. Няма допълнителна информация за конкретна дата на публикуване или за потенциална версия за PC.

Играта се очаква от дълго време. Джеймс Бинс, председател на медийната компания Network N, предполага, че това може да се обясни с поддръжката на огромния успех на GTA V, от която са продадени над 190 милиона копия в световен мащаб, посочва BBC.

"Rockstar Games похарчиха над един милиард долара за GTA VI, така че тя ще бъде епична по мащаб. Това ще бъде най-скъпата игра, правена някога“, казва той.