Всяка пролет жителите на Хънтс Пойнт, квартал в Сиатъл, се събират за т.нар. Ден на почистването.

Мениджъри на хедж-фондове, технологични титани и влиятелни адвокати се обединяват, за да засаждат дървета, да плевят градините и да събират боклук.

Има континентална закуска, обяд с барбекю и надуваема къща за децата.

Един от жителите на квартала обаче винаги отсъства: Джеф Безос, основател на Amazon и един от най-богатите хора на планетата.

"Виждал съм милиардери да събират боклук в Деня на почистването. Но не и Джеф Безос", казва един от жителите пред Business Insider.

Хънтс Пойнт е луксозна зона с по-малко от 400 души насление, на изток от Сиатъл. Той не е чужд на милиардерите и бизнес елита, като сред жителите му са бившият главен изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър и съоснователят на Costco Джеймс Синегал.

Милиардери вдигат цените на жилищата в Южна Флорида до нови рекордиСредната продажна цена на жилище в Палм Бийч надхвърля 20 млн. долара през третото тримесечие

През 2019 г. в града се появява нов милиардер: Безос.

Той купува имение на брега за 37,5 млн. долара след развода си с писателката Макензи Скот, както и три по-малки жилища наблизо за персонала си, допълва Business Insider. 4 години по-късно, Безос обяви, че напуска района на Сиатъл, за да превърне Маями в своя нова резиденция.

Жителите на Хънтс Пойнт ще го запомнят не само с вечното му отсъствие на Деня на почистването, но и с това на 4 юли и събитията за набиране на средства за местната благотворителна организация Bellevue Lifespring. (Въпреки че не е присъствал на събитията, Безос е направил дарение за Lifespring, казват двама жители, участващи в тази благотворителна организация).

Джеф Безос е най-новият обитател в „Бункера на милиардерите“

Служителите на Безос обаче са неизменна част от квартала. Неговият готвач приготвя ястия в по-скромна къща на юг от полуострова и ги доставя в главната резиденция на Безос с "много симпатична" количка за голф, разказва друг от жителите.

Охранителите на Безос живеели в къща с изглед към единствения вход и изход на квартала. Те били приятни съседи. "Чувствахме се много по-сигурни, като знаехме, че всички тези хора пазят имота му", казва друг жител.

Допълнителната сигурност понякога създавала усложнения.

Два пъти охранителите на Безос се обаждали в полицията, за да съобщят за подозрителни хора, които, след като полицията ги еразпитвала, са се оказвали служители и подизпълнители на други свръхбогати хора на улицата, допълва Business Insider.

Джеф Безос се сгоди с тв водещата Лорън Санчес Двамата са заедно от 2019 г. след шумния развод на милиардера

Сега отсъствието на Безос няма да е особено забележително за вече бившите му съседи, като се има предвид, че той не е единственият милиардер в квартала.

Стив Балмър например, също притежава трицифрено число милиарди. Богатството му се оценява на 129 млрд. долара от Индекса на милиардерите на Блумбърг.

За разлика от Безос, главните порти към неговия дом бикновено са отворени, казва един от жителите. Имотът му е регистриран на негово име, а не в лабиринт от дружества, показват окръжните регистри.

Освен това, той сам си отваря вратата и не разчита на персонал за това.

"Няма какво да ви кажа", лаконичен е Балмър и бързо затвяря вратата, когато Business Insider почука, за да го попита как се е разбирал със съседа си Безос.