На 19 декември, вторник, в столичния хотел „София Балкан Палас“, ще станат ясни победителите в 19-то издание на конкурса „Иновативно предприятие на годината“. Българският еврокомисар Илиана Иванова - комисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, и министър-председателят акад. Николай Денков ще връчат отличията в осем категории.

Те са специални гости на Националния иновационен форум „Иновации и устойчив растеж“

На 19 декември, вторник, в столичния хотел „София Балкан Палас“, ще станат ясни победителите в 19-то издание на конкурса „Иновативно предприятие на годината“. Българският еврокомисар Илиана Иванова - комисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, и министър-председателят акад. Николай Денков ще връчат отличията в 8-те категории.

Те са специални гости на Националния иновационен форум „Иновации и устойчив растеж“ на 19 декември, част от който е награждаването.

Тазгодишното издание на форума събира представители на правителството, бизнеса и научните среди на най-високо ниво. Министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев, Васил Терзиев, кмет на София, Миглена Николова, изпълнителен директор на „Ники Ротор Авиейшън“ – победител в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2023“, и доц. д-р Тодор Ялъмов, зам. - декан на Стопански факултет на Софийски университет, ще представят своята гледна точка за развитието на иновационната среда в България, както и за годишния доклад Иновации.бг 2023 на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“. Той е с акцент развитието на българската отбранителна индустрия.

В конкурса „Иновативно предприятие на годината“ кандидатите се оценяват от независимо жури от експерти от държавни институции, браншови организации, научните среди, предприемачи, в категории според въздействието на иновацията. Наградата се присъжда за внедряване на нов или значително усъвършенстван продукт и/или процес/услуга, довел до траен икономически ефект.

Отличените и номинираните компании получават правото да използват марката „Високи постижения в иновациите“. За първа година финалисти и победители в конкурса ще получат и специални награди, предоставени от партньорите на конкурса.

Националният иновационен форум се организира от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Еnterprise Europe Network – България, Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, в партньорство в Единния център за иновации на БАН, София Тех Парк, БАИТ – Българска асоциация по информационни технологии, BESCO – Българската предприемаческа асоциация, PARAi – Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации, Health and Life Sciences Cluster Bulgaria, Artificial Intelligence Cluster Bulgaria, АИБЕСТ - Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии, Българска асоциация за управление на хората.

За регистрация за участие във форума, моля попълнете електронния формуляр не по-късно от 15 декември 2023 г.

Profit.bg e медиен партньор на инициативата.