Биохакерът Брайън Джонсън трудно приема критиките към своя режим за намаляване на възрастта, който струва 2 млн. долара годишно, особено ако те идват от собственика на X Илон Мъск.

Милионерът Джонсън стана известен със специалния си режим, който включва хранене в 11 ч. сутринта, спазване на строг здравен "протокол" и работа с екип от 30 учени, за да обърне биологичната си възраст от 46 на 18 години.

Критиците му обаче наскоро добавиха нов глас към своите редици: Изпълнителният директор на Tesla и най-богат човек в света.

Като опитна мишка: Браян Джонсън пробва нова „терапия за вечна младост“Милионерът планира пътуване до карибския остров Роатан, за да бъде инжектиран с медикамент, за който поне един учен досега е казвал, че има потенциала „да убие някого“

На 29 декември потребител на X сравни две снимки на Джонсън преди и след като е започнал процеса на обръщане на възрастта си. "Брайън Джонсън изглеждаше много по-добре, преди да започне да харчи по 2 млн. долара годишно за тялото си", пише той.

Мъск се съгласи, като отговори със "100" на публикацията.

Джонсън се подигра с темата, като написа: "Бившият Брайън не беше поканен на вампирски косплей като самия себе си". Косплей е, когато човек се облича като герой от популярната култура, като Джонсън предполага, че сега може да мине за неостаряващ вампир благодарение на режима си, пише Fortune.

Въпреки спокойната му първоначална реакция, засегнатия милионер прави скрийншот на отоговра от Мъск и пише: "Разликата между мен и Илон: Аз ще те подхранвам и ще пия кръвта ти; той ще те уволни и ще те остави да умреш".

Този коментар може да е поредната езикова препратка към факта, че Джонсън остарява с различен темп от останалите хора, подобно на вампирските герои в художествените произведения, отбелязва Fortune.

Отговорът на ексцентричния предприемач също така намеква за ответната реакция, с която Мъск се сблъска през 2023 г. около действията си в X.

Мъск се извини за антисемитския пост, но наруга напусналите X рекламодатели

Откакто пое платформата през 2022 г., Мъск съкрати броя на служителите в предприятието с около 80%, като заяви, че процесът е бил "болезнен", но необходим, за да може платформата да стане печеливша.

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, който напоследък е съсредоточен върху стартирането на своя бизнес x.AI и бота Grok, също така открито говори за шансовете на X да оцелее.

В края на миналата година Мъск заяви пред DealBook Summit, че платформата може и да спре да съществува, като хвърли вината изцяло в краката на рекламодателите, които я напуснаха.