Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман официално се омъжи за партньора си Оливър Мълхерин.

Двамата сключиха брак на романтична церемония на Хаваите в тропически стил.

38-годишният Алтман потвърди новината пред NBC News, след като снимки от сватбата започнаха да се разпространяват в социалните мрежи в края на миналата седмица.

Създателят на ChatGPT години наред избягваше публичното внимание, особено след като се превърна в един от най-внимателно следените технолидери в AI сектора.

Като главен изпълнителен директор на OpenAI той увеличи публичните си изяви и медийния си профил, особено след като се яви на разпит пред Конгреса.

През 2023 г. списание Time го обяви за "Главен изпълнителен директор на годината".

Продавай идеи, срещай се с хора: Стратегията за лидерство на Сам Алтман

Партньорът му и вече съпруг, Оливър Мълхерин е австралийски софтуерен инженер, който заедно с Алтман разпределя времето си между Сан Франциско и ранчо в Напа, Калифорния, според The New York Times.

Миналата година двойката присъства на държавна вечеря в Белия дом, която президентът Джо Байдън организира за индийския министър-председател Нарендра Моди.

Според доклад на The Free Press Journal, Алтман и Мълхерин са споделили новината за съюза си чрез публикация в Instagram.

"Омъжих се за най-добрия си приятел и любовта на живота ми", е написал Мълхерин в социалната мрежа.

Как Сам Алтман засенчи ефективния алтруизъм, разделящ Силициевата долинаУволнението на Сам Алтман показа влиянието на „религията“ ефективен алтруизъм и нейното виждане, че развитието на AI трябва да се забави. Завръщането му маркира нейните граници

Ето 5 неща, които трябва да знаете за Оливър Мълхерин:

1) Двойката направи една от първите си публични изяви на вечеря в Белия дом, организирана в чест на министър-председателя на Индия Нарендра Моди.

2) Той е австралийски програмист, поддържа слаба активност в социалните мрежи през годините, въпреки че има връзка с една от популярните личности в областта на изкуствения интелект.

3) Според профила му в LinkedIn, Мълхерин е завършил софтуерно инженерство в Университета в Мелбърн, където е работил по някои проекти, свързани с изкуствен интелект, преди да се присъедини към Фондация IOTA през 2018 г. Работил е и като софтуерен инженер в Meta в продължение на повече от 2 години, като напуска компанията през ноември 2022 г.

4) В интервю за New York Times миналата година Сам Алтман разкри, че Мълхерин обича големите семейства и двойката планира скоро да има деца.

5) Според друга публикация на New York Times, младите съпрузи споделят къща в Сан Франциско, която главният изпълнителен директор на OpenAI е закупил за колосалната сума от 27 млн. долара.

Сам Алтман основава OpenAI като организация с нестопанска цел през 2015 г. заедно с няколко технологични милиардери, включително Илон Мъск, който чрез инвестициите си я превръща в един от най-горещите стартъпи в света.

Дивата седмица на OpenAI: Обрати като в сценарий от ранна версия на ChatGPTДраматичните обрати се развиха дни след като OpenAI проведе първата си конференция за разработчици, на която представи нови версии на ChatGPT

През ноември миналата година Бордът на директорите на OpenAI отстрани за кратко Алтман като главен изпълнителен директор, но четири дни по-късно той се завърна на поста след драматична битка в заседателната зала.