Винс Макмеън, изпълнителен председател на борда на TKO Group Holdings и основател на кеч гиганта WWE, подаде оставка от позициите си в двете компании, според съобщение на WWE, получена от CNBC и потвърдено от компанията.

„Винс Макмеън подаде оставка от позициите си на изпълнителен председател на TKO и на борда на директорите на TKO. Той вече няма да има роля в TKO Group Holdings или WWE,” заяви Ник Хан, президент на WWE.

Съобщението идва след обвиненията, публикувани в четвъртък, за сексуално насилие и сексуален трафик срещу Макмеън.

Макмеън отхвърли обвиненията, но каза в изявление късно в петък: „Oт уважение към Вселената на WWE, изключителния бизнес на TKO и неговите членове на борда и акционери, партньори, както и всички служители и суперзвезди, помогнали на WWE да стане глобален лидер, днес реших да подам оставка като изпълнителен председател и от борда на директорите на TKO, което влиза в сила незабавно.“

Фалшиви шамари за милиарди. Винс Макмеън, който превърна кеча в бизнесЗа него може да се каже, че е успял бизнесмен по всички стандарти. За характера и човешките му качества обаче прилагателните далеч не са толкова ласкави

Последните обвинения срещу Макмеън са в дело, заведено от Джанел Грант, която твърди, че Макмеън я е накарал да прави секс със „суперзвезда“ на WWE и други мъже. Искът на Грант има за цел да анулира споразумение за неразкриване на информация, което тя е постигнала с Макмеън в началото на 2022 г., посочва CNBC.

В делото на Грант в Окръжния съд на САЩ в Кънектикът се казва, че милиардерът Макмеън се е съгласил да ѝ плати 3 милиона долара като част от тази сделка, но в крайна сметка ѝ е платил само 1 милион долара в замяна на мълчанието ѝ относно поведението му.

Жалбата идва шест месеца след като федералните правоприлагащи органи изпълниха заповед за обиск на Макмеън и му връчиха призовка от голямо жури като част от разследване на плащането на милиони долари на множество жени, сред които Грант, след обвинения в сексуално престъпление.

Макмеън, който подаде оставка от ръководни постове в WWE в средата на 2022 г. на фона на вътрешно разследване на компанията, само за да се върне като неин лидер в началото на 2023 г., плати на WWE 17,4 милиона долара миналия март, за да покрие разходите на адвокатска кантора, проучила въпросните изплащания.

Netflix със силен ръст на абонати и приходи, увеличава предаванията на живоПлатформата плаща 5 милиарда долара за правата върху WWE Raw

По-рано във вторник Netflix заяви, че е сключила 10-годишна сделка, оценена на над 5 милиарда долара, за да стане новият дом на хитовото кеч шоу WWE Raw и други предавания на WWE.

Многогодишната сделка, влизаща в сила през януари 2025 г., ще даде на стриймъра изключителни права за шоуто в САЩ, както и международни права за разпространение на Raw в Канада, Латинска Америка и Обединеното кралство.

Netflix също така ще получи международни права и за други шоу програми на WWE, включващи Smackdown и NXT, както и други големи събития като WrestleMania.