През последните седмици Тейлър Суифт присъства редовно на мачовете на приятеля си Травис Келси от NFL.

Най-популярната музикална звезда в САЩ обаче привлече вниманието не само на футболните запалянковци, но и на онези, които следят отблизо модните тенденции.

При всяка от появите си на стадиона, Тейлър носеше поръчкови модели якета, изработени от дизайнерката на спортни облекла Кристин Ющик, пише CNN.

Самата тя се определя като "напълно самоука" дизайнерка, но с достатъчно последователи в социалните мрежи.

Как манията да се обличаш като Тейлър Суифт променя концертната индустрияДните на дънки и тениска за музикално събитие са отминали, а това е тенденция, която популярните модни компании също забелязват

Фокусирана е върху преработване на традиционни спортни фланелки, тениски и други стоки (дори футболни топки) в уникални дизайнерски произведения - от палта до пухенки, корсети и миниполи.

Акцентът е върху определени елементи в спортното облекло, като лога и номера, възприемайки модерен подход към NFL феновете.

Моментът на славата за 29-годишната Кристин обаче се дължи именно на пухеното яке за Тейлър Суифт - с номера на фланелката на Травис Келси от Канзас Сити Чийфс, 87 - което певицата носеше на мач на Чийфс на 13 януари.

Бизнес или привличане? Как Тейлър Суифт и Травис Келси станаха двойкаПерсонализираните гривни за приятелство са мания за феновете, но сантиментални за певицата

А фурорът, предизвикан от една на пръв поглед обикновена връхна дреха, вече дава конкретни резултати – Кристин Ющик е сключила лицензионно споразумение с NFL, потвърди неин говорител пред CNN. Договорът ще ѝ позволява официално да използва логото на NFL в мъжките и дамските облекла, които създава.

В профила си в Instagram дизайнерката често споделя видеоклипове, в които показва своите произведения преди и след, както и процеса на проектиране, печелейки одобрителни реакции и коментари от последователите си.