Европейското турне на Тъкър Карлсън не е приключило.

След осем дни в Москва, която бившият водещ на Fox News определи като "много по-хубав от всеки град в моята страна", той скоро ще отпътува за друга част на континента - Сърбия.

Това твърди сръбският премиер Ана Бърнабич, която сподели сцената с Карлсън на Световната правителствена среща на върха в Дубай по-рано тази седмица, пише Politico.

"Той знае много за Сърбия и каза, че планира да дойде в средата на 2024 г. и че изключително много уважава президента Александър Вучич", сподели Бърнабич.

"И аз му казах, че с нетърпение очаквам да го видя."

Путин пред Карлсън: Русия няма интерес да напада Полша или ЛатвияМосква няма териториални претенции към тези страни, подчертава Путин, който говори на руски език, а отговорите му са дублирани на английски

Сръбският министър-председател добави, че е "поздравила" Карлсън за "смелостта му да направи наистина феноменално интервю" с руския президент Владимир Путин, пренебрегвайки "цензурата".

Двучасовата среща на Карлсън с Путин по-рано този месец беше първото интервю, което руският президент даде на западен журналист след пълномащабното нахлуване на Москва в Украйна.

Американският журналист беше широко критикуван за това, че не е потърсил сметка на Путин по въпроси като зверствата на Москва в Украйна и заглушаването на опонентите на руския лидер от страна на Кремъл.

Той заяви, че още миналата година се е опитал да вземе интервю от руския лидер, но американските власти са му забранили да го направи.

Тъкър Карлсън се сблъсква с яростта на медиите заради интервю с ПутинМонологът на Карлсън, в който той порица западните медии и заяви, че те не полагат усилия да чуят гледната точка на Путин, предизвика отпор от страна на американски и руски негови колеги

Това не е първият път, в който Карлсън се присламчваше към авторитетен лидер от Европа, отбелязва Politico.

През 2021 г. той излъчи предаването си от Будапеща, интервюира унгарския министър-председател Виктор Орбан и се качи на военен хеликоптер, за да инспектира границата на страната.

През 2023 г. той се върна в унгарската столица, където се срещна за кратко със сръбския президент Вучич.