През последните няколко месеца собствениците на Cybertruck подлагат автомобилите си на редица тестове, включително преминаване през водни басейни, стрелба с автомат AR-15, хвърляне на метална топка по прозорците и офроуд. Това са само някои от многото белези от битки, които моделът е претърпял в ръцете на нови собственици, любопитни да изпитат неговата издръжливост, посочва Business Insider.

Уес Морил, един от създателите и главните инженери на Cybertruck, призова за прекратяване на експериментите.

"Cybertruck претърпява измъчено съществуване в името на забавлението - скачан, ритан, изгарян, бит и прострелван (многократно)", пише Морил в X. "Сега вече като потвърдихме, че е здрав, може ли да го оставим да се движи свободно по пътищата и извън тях на спокойствие?"

За повечето хора, които си купуват автомобил за близо 100 000 долара, първата им мисъл вероятно няма да е да видят дали могат да го счупят, но в известен смисъл изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск насърчава този инстинкт.

Той прави публични демонстрации, с които иска да подчертае неговата издръжливост, а съвсем наскоро коментира някои видеоклипове, показващи разрушения по електромобила, докато рекламира автомобила като ''здрав'' и ''устойчив на апокалипсис''.

Миналата година Мъск заяви, че пикапът е устойчив на куршуми от огнестрелни оръжия с калибър 9 мм и 22 мм. Той също така каза, че макар стандартната версия да няма бронирано стъкло, Tesla ще предложи версия с по-дебели прозорци с фиксирани стъкла. Засега тази функция все още не е видяна.

Ето няколко от примерите, посочени от Морил, в които камионът е бил подложен на публични изпитания:

Зак Нелсън от JerryRigEverything тормози електромобила с горелка и различни огнестрелни оръжия, включително оръжие от 50 калибър.

Собственици на Cybertruck в Силициевата долина хвърлят стоманена топка по него.

Джейсън Камиса, автомобилен репортер, се включи в разхрухата. (Мъск направи подобен тест, когато моделът беше обявен за първи път.)

Ютубърът TechRax вкара камиона във води, които бяха високи колкото предното му стъкло, за да изпробва режима Wade Mode.

Група фенове на Tesla се събраха да ритат пикапа.

За тези, които успешно са повредили своите Cybertruck-ове при различни тестове, не е ясно колко от тях след това са закарали автомобилите за ремонт.

Засега собствениците на модела може би ще се задоволят да живеят с "почетния знак", който представлява вдлъбнатина от куршум или разбита врата, както написа Морил в X. Зак Нелсън (с горелката) заяви пред Business Insider, че планира да остави някои от дупките от куршумите ,"защото изглеждат готино".