Круизните ваканции покриват диапазона на различни бюджети.

По-икономичните излизат по няколкостотин долара, докато по-престижните и по-дълги пътувания предоставят на туристите повече екстри, за да оправдаят големия разход.

Нова оферта на луксозния оператор Regent Seven Seas Cruises обаче повишава цената до главозамайващи нива. Отсядането в апартамент по време на предстоящото 140-дневно световно пътешествие ще струва 1,7 млн. долара.

Круизната линия представя пътуването, планирано за 2027 г. като "преживяване, което се случва веднъж в живота" на борда на лайнера Seven Seas Splendor. В продължение на 20 седмици круизът ще посети 71 пристанища, сред които Бали, Сидни и Мумбай.

Андреа ДеМарко, президент на Regent Seven Seas Cruises, заяви пред CNN, че круизната компания е получила "фантастичен отговор" след обявяването на пътуването през тази седмица и дори отчита "силен интерес" от потенциални пасажери към апартамента Regent Suite на стойност 1,7 млн. долара. Той е с площ 4443 кв. м е предназначен за двама души, така че космическата цена възлиза на 839 999 долара на гост.

Потенциалните пътници, които са готови да отделят толкова огромна сума, получават това, което ДеМарко нарича "дворцов" апартамент, в който да прекарат световния круиз.

Помислете за оригиналните шедьоври на Пикасо на стената, гледката към океана и рояла в помещението.

В цената са включени и самолетни билети първа класа за вътрешните полети в САЩ, свързани с круиза и билети бизнес класа за всички международни.

Освен това гостите на Regent Suite имат достъп до всякакви екстри, включително личен екскурзовод за предвидените дестинации, СПА услуги в апартамента, камериер на повикване и персонализирани канцеларски материали за водене на комуникация по суша.

Апартаментът с две спални е оборудван и с просторна всекидневна, три гардероба и собствен СПА център със сауна, парна баня и хидромасажна вана.

Круизът на Regent Seven Seas през 2027 г. официално отваря за резервации на 10 април 2024 г., но бъдещите гости могат да се регистрират предварително от сряда.

Корабът Seven Seas Splendor притежава колекция от произведения на изкуството на стойност 5 млн. долара, сред които споменатите творби на Пикасо.

Освен за храна за душата, от компанията са помислили и за гурме вкусовете на елитните си гости. Круизната линия обещава да превози 13 000 кг омари, 14 000 кг филе миньон, 3 600 кг пушена сьомга, 150 кг хайвер и 14 000 бутилки шампанско за световното пътешествие.

Полетите, екскурзиите и алкохолът са включени в цените на всички билети. А всеки апартамент разполага със самостоятелен балкон, от който пасажерите да се насладят спокойно на гледката.

Regent Seven Seas Cruises е дъщерно дружество на Norwegian Cruise Line Holdings и е една от няколкото линии, които извършват годишни околосветски круизи. Всеки е на доста висока цена, като предложенията на Regent Seven Seas са в най-скъпия край на спектъра.

В момента круизната линия провежда разпродаден круиз за 2024 г. на борда на своя кораб Seven Seas Mariner, а световният круиз за 2025 г. е разпродаден, по думите на Regent Seven Seas за "рекордно кратко време". Свободни места все още има за световното пътешествие през 2026 г.

Съобщението на Regent Seven Seas идва в момент на бум в интереса към световните круизи. Круизът Ultimate World Cruise на Royal Caribbean, който в момента обикаля океаните, неочаквано завладя мрежите по-рано тази година, като пасажерите документираха преживяванията си чрез вайръл видеоклипове в TikTok, припомня TikTok.