Следващите четирима герои споделят едно общо желание и амбиция - да превърнат своите страсти в успешни бизнес модели. Всички те обичат това, с което се занимават, и за да бъдат още по-ефективни, се доверяват на Vivacom като свой надежден помощник.

Чрез кампанията "Бизнес Великани" телекомуникационният оператор подкрепя малките и средни фирми в страната, предлагайки им телекомуникационни решения на достъпни цени. В момента Vivacom предлага специална оферта за малкия и средния бизнес, включваща мобилен план Unlimited 100 с неограничени минути и мегабайти в България, оптичен интернет със скорост на download до 200 Mbps и ТВ услуга за бизнеса EON Biz с над 120 канала с права за публично излъчване - всичко това на цена от само 1 лв. на месец за първите 4 месеца. Повече информация относно специалната комбинирана оферта може да видите ТУК.

Ася Ананиева е майка на три деца и собственик на един от най-дизайнерските салони за красота в София. Първият модел за нейните прически е мъжът ѝ, а впоследствие открива, че иска да се занимава сериозно с фризьорство. Започва като помощник-фризьор при един от най-известните български коафьори, където учи тънкостите на занаята от първо лице. Големият момент за Ася настъпва 3 години след началото на пандемията, когато тя отваря своя салон, който бързо се превръща в любимо място на клиентите ѝ. За това спомагат бързият интернет и телевизията на Vivacom, които са неизменна част работата на Ася.

Следващият ни герой най-често работи по автомобили, каски, мотори, бордове и други подобни артикули, а най-големият му проект е военен хеликоптер Ми-24. Бранимир Йотов е истински майстор на аерографията – занаят за персонализирани рисунки, направени с аерограф, който се задейства с въздушно налягане. Запалва се по аерографията, след като я вижда по телевизията, и от 2007 г. отваря студио „Гаргамел“ в собствения си гараж. Както много други бизнеси, студиото на Бранимир разчита на технологиите, за да извършва ефективно дейността си. В началото художникът дори не е имал интернет, а сега се възползва от висококачествените услуги на Vivacom, за да поръчва необходими инструменти, да комуникира с клиентите си и да се вдъхновява за бъдещи проекти.

Продължаваме с Ваня Иванова – жената, която стои зад един от първите блогове за здравословни сладкиши у нас. Дълги години Ваня прави алтернативни домашни торти и десерти, които споделя с аудиторията си в интернет. По-късно се появява нейното бутиково ателие за „чисти“ сладкиши, където продуктите са вкусни и полезни едновременно. За да достига до клиентите си, Ваня разчита най-вече на социалните мрежи и сайта на сладкарницата. Там се обявяват новите предложения, подробности за съдържанието на десертите и възможността за поръчки. Всичко, свързано с обслужването на клиенти и съхраняване на документи, е интернет базирано, затова и сигурната и бърза връзка на Vivacom е ключова за сладкарското ателие на Ваня.

В последната история ще ви срещнем с Мария Паунова и нейната работилница „Пункт“ – мястото, където стари и ненужни вещи се превръщат в красиви дизайнерски уреди. Този занаят се нарича upcycling и съществува от десетилетия. Мария и нейните колеги са истински магьосници, защото вдъхват нов живот на непотребни вещи и създават истински произведения на изкуството. Повечето им клиенти са от чужбина, което означава, че разчитат много на надеждна интернет връзка. И я получават от Vivacom, който дава страхотни възможности на малките компании в страната да оптимизират разходите си за комуникации.