Лейди Гага е новата звезда в продължението на "Жокера".

Ексцентричната изпълнителка внася музика, танци и секси романтика в ролята на Харли Куин, партнирайки си с Хоакин Финикс, който през 2019 г. грабна "Оскар" за главна мъжка роля в първата част на филма, припомня BBC.

И макар че до официалната премиера има цели 6 месеца – тя е предвидена за 4 октомври, режисьорът Тод Филипс вече опроверга слуховете, че продължението за историята на култовия герой ще е мюзикъл, но загадъчно поясни, че музиката ще бъде "съществен елемент".

Ето какво още знаем дотук за дългоочакваното от киноманите продължение на "Жокера".

Погледите на Артър Флек (Жокера) и Харли Куин се срещат, докато тя участва в певческа група в Arkham Asylum, където той беше оставен в края на филма от 2019 г., след което помежду им пламва искра.

Според оригиналната история, тя е психиатър в институцията, където е настанен провалилия се комик и "коронован принц на престъпността", но в случая може да се окаже негов съкилийник. Не е ясно от коя страна на решетките е.

"Изглежда, че това потвърждава огромна промяна в историята за произхода на Харли Куин, пише Алекс Стедман от IGN, тъй като я показва като пациент в Arkham Asylum, а не като психиатър".

Но ако тя работи, а не пребивава там, би могла да бъде и негов помощник в плана за бягство.

"Да се измъкнем оттук", прошепва георинята на Лейди Гага, преди двойката да бъде видяна във фантастична танцова сцена на покрива. Следващият кадър е на улица в Готъм Сити, където те продължават безгрижния си танц, докато властите се втурват в посока на хаоса, който току-що са предизвикали.

Жокера е открил партньор в любовта и престъплението, но и в музиката. Двамата дори се представят като Жокера и Харли в телевзионно предаване, заедно с цял бенд и беквокалистки.

Трейлърът е озвучен с песента What the World Needs Now Is Love, станала известна през 1965 г. от Jackie DeShannon.

"Обичам да казвам, че това е филм, в който музиката е съществен елемент", каза Филипс на CinemaCon, в отговор на въпрос дали това е мюзикъл и допълва: "Артър носи музика в себе си. В него има грация."

Всъщност една от най-известните сцени от първия филм е тази, в която Жокера танцува по каменни стъпала. В новия трейлър Харли се изкачва по същите стъпала.

В друг откъс тя и Жокера имитират оригиналния му танц, докато се спускат по нещо като стълби на съдебна сграда, а от двете им страни има ликуващи тълпи.

В друг момент Харли, облечена в бяла сватбена рокля и воал, танцува по пътека към параклиса, където Жокера я чака в бял костюм, придружен от вокалистки, облечени като шаферки.

Британският комик и актьор Стив Куган се появява в трейлъра като някаква авторитетна фигура, която пита Жокера: "Какво се е променило?" "Ще ти кажа какво се е променило – вече не съм сам", отговаря той.

Появата на Куган накара някои да очакват повторение на репликата на най-известния му герой, Алън Партридж, когато той заяви: "Аз съм Батман!", което наистина би било обрат в сюжета.

След романтичните сцени, двойката предизвиква масов хаос с бунтове по улиците, експлозия в препълнена зала с телевизионни камери (може би същото студио, в което се е състояло представлението им), а накрая бягат ръка за ръка от горяща сграда.

Трейлърът завършва спокойно, като Харли посещава Артър в затвора.

Използвайки червилото си, тя рисува върху стъклото между тях и му казва: "Искам да видя истинския ти характер." Мрачното лице на Финикс бавно се променя и избухва в широка усмивка, точно по линията от червилото, за да се превърне изведнъж в класическата гримаса на Жокера.