LinkedIn публикува годишната си класация с най-добрите компании, която се базира на средата за кариерно израстване, която те успяват да създадат.

Списъкът за 2024 г. включва 50 компании, които предлагат на своите служители това, което LinkedIn описва като осемте стълба, водещи до прогрес в кариерата: възможност за професионално израстване и повишаване на уменията, корпоративна стабилност, но и добра емоционална атмосфера и др.

Относно тазгодишния списък LinkedIn подчертава как редица компании използват решения, свързани с AI, за да помогнат на своите служители да напреднат в кариерата си.

7 от 50-те компании в класацията за 2024 г. са забележителни, защото „предоставят на служителите инструменти и възможности за преквалификация, за да засилят своите способности в областта на генеративния изкуствен интелект.

Тези компании са:

JPMorgan Chase & Co. (номер 1 в списъка), която откри съоръжението AI Maker Space в университета Карнеги Мелън. То се фокусира върху подпомагането на студентите да учат разработка на софтуер с изкуствен интелект.

Amazon (№ 2) стартира инициативата Amazon AI Ready, която ще осигури безплатно обучение в областта на AI на 2 милиона служители на компанията до следващата година.

AT&T (№ 7) стартира платформата Ask AT&T, която позволява на служителите да взаимодействат с AI chatbot. Целта му е да им помага във всичко - от генериране на код до получаване на резюмета на срещи.

Verizon (№ 8) провежда AI хакатони, за да помогне на служителите да разбират генеративните AI технологии и инструменти.

EY (№ 118) стартира чатбот, помагащ на служителите при генериране на идеи и при проучвания.

Procter & Gamble (№ 22) предлага курсовете Competing in the Age of AI на Harvard Business School.

KPMG (№ 27) предлага на своите служители GPT общности за споделяне на знания.

Друго успокояващо заключение от списъка на LinkedIn за 2024 г. е, че въпреки вълната от масови уволнения, които удариха технологичния сектор и други индустрии през последните две години, компаниите в класацията в момента осигуряват общо над 85 000 позиции. Една трета от наетите работят в хибриден режим.

Ето първите 10 отличени:

JPMorgan Chase & Co.

Amazon

Wells Fargo

Deloitte

PwC

UnitedHealth Group

AT&T

Verizon

Moderna

Alphabet Inc.

Пълният списък на LinkedIn с 50-те най-добри компании за 2024 г. е тук.