През последните месеци Италия влага цялата си енергия в областта на железопътния транспорт.

В този периода на Ботуша бяха открити много нови туристически маршрути, като например този между Рим и Доломитите. Но страната не спира дотук.

Националният железопътен оператор Trenitalia обяви плановете си за стартиране на някои чисто нови услуги през лятото, включително маршрут за уикенда, който ще се изпълнява през нощта, съобщава списание TimeOut.

Услугата ще се изпълнява от Frecciarossa между Милано в северната част на страната и Лече, в южната част.

Отпътувайки от Милано в 22,45 ч., влакът ще спира в Милано Рогоредо, Парма, Реджо Емилия, Модена, Болоня Централе, Фоджа, Барлета, Бари, Монополи, Фазано, Остуни, Бриндизи, преди да пристигне в Лече в 7,57 ч.

В обратната посока линиите ще тръгват от Лече в 21,05 ч. и ще пристигат в Милано в 7,35 ч.

Според публикация на Крис Огилви в X, маршрутът ще стартира през юни и ще струва 39 евро.

Trenitalia съобщи и за връщането на влаковете по линията Путиняно-Рутиляно на Югоизточните железници, както и за до 13 ежедневни връзки, изпълнявани от Frecciarossa и Frecciargento между Пулия и Рим, две от които ще стигат до Флоренция.

Според главния изпълнителен директор и генерален мениджър на Trenitalia, през последните години резултатите от удовлетвореността на клиентите са се подобрили и оттогава операторът е инвестирал в по-нови и по-модерни влакови паркове.

Вътрешното търсене на железопътни услуги също се увеличава.

Влакът играе централна роля в живота на хората, не само като средство за транспорт, но и като място за насърчаване и разпространение на обща култура на здраве, приобщаване и устойчивост, заяви президентът на Trenitalia Стефано Кузила пред Lecce Prima.

Летният опит на Trenitalia ни позволява да предложим уникален модел, благодарение на хилядите влакове и автобуси, които ежедневно придвижват милиони хора., допълва той.