Сред над 30 държави от Централна и Източна Европа и Азия Avendi получи най-престижната награда на DIAGEO за 2024 г. – „Партньор на годината“. Отличието се връчва на компанията за трети път след признанията от 2006-а и 2011 г.

Корпоративното отличие „Партньор на годината“ се връчи на Годишната конференция на Diageо и е признание за открояващото се цялостно представяне на партньора, което обхваща най-добре основните стълбове на Diageo: изключителни дългосрочни взаимоотношения, устойчиви финансови резултати, бизнес развитие, култура и зрялост на партньора, съобщават от Avendi.

Наградата се дава чрез номинация и решение на топ мениджмънта на Diageo. За партньорите на Diageo тя е най-голямото признание и чест и най-строго пазената тайна на събитието, което тази година се проведе в Сплит, Хърватска.

„Екипът на Avendi e изключително горд, защото отличието е и заявка за стратегическо партньорство и инвестиции в бъдещето“, каза Александра Мирчева, изпълнителен директор на VM Finance Group, част от която е и Avendi. „Това признание идва в най-правилния момент за нас, в годината, в която VM Finance Group навършва 30 години на пазара. Наградата е за хората в компанията и екипите, които притежават смелост, мечти и доставят резултати“.

„Avendi постига силно и устойчиво във времето представяне на марките на Diageo и в същото време е отличен партньор, с който работим. Екипът на Avendi има ясна визия какво е необходимо, за да спечелиш на пазара. Активациите, които имплементират, винаги са с най-високо качество и в резултат на това успяват да осигурят дву- и трицифрен ръст в продажбите на приоритетните за нас марки. Освен страхотният им екип, начинът им на работа винаги е изпълнен с взаимно уважение и съвместен общ ангажимент да се подобряваме и растем заедно”, каза Майкъл Холм, Управяващ директор Diageo за регион Източна Европа.

„Благодарни сме за наградата, a тя ни дава и увереност да следваме амбициите и на двете компании за бъдещото развитие на партньорските ни взаимоотношения и да налагаме супер премиум портфолиото на Diageo и разбира се - да продължим да затвърждаваме лидерските позиции и на двете компании в България”, каза Ивайло Анков, Управител на Avendi.

Avendi пoлучава наградата за пръв път през 2006-та г. и e първата компания в региона, която я печели. През 2011-та г. й се връчва повторно, а тази година става и първата компания, на която отличието се дава за трети път. Това е доказателство, че в лицето на Avendi, Diageo намира свой стратегически важен партньор през годините. Благодарение на усилената работа на екипа на Avendi и екипната работа с партньора, брандoве като Johnnie Walker, Baileys, Gordon’s, J&B, Tanqueray, Singleton, Smirnoff, са сред лидерите на пазара в категориите си и сред най-разпознаваемите вносни марки твърд алкохол на българския пазар.

Партньорството между Diageo и Avendi стартира в самото начало на създаването на Avendi, като вече над две десетилетия Аvendi поетапно разширява портфолиото от продукти на Diageo и днес представлява над 28 марки в различни сегменти.