LG Electronics (LG) обяви покана за участие в ежегодния международен webOS хакатон, с фокус върху решения базирани върху изкуствения интелект и услугите за игри. Програмисти от целия свят са поканени да кандидатстват и изпратят своите приложения в състезание за значителна парична награда и възможност да представят работата си пред ръководството на LG в Сеул, Южна Корея, този септември.

Като уеб-ориентирана платформа с лесен за използване пакет за разработка на софтуер за смарт телевизори, webOS позволява на програмистите да създават услуги приложения от трети страни за милиони домове по целия свят. Платформата предлага на програмистите средства да създават приложения и услуги, които да използват медии, устройства, сигурност, мрежи, функционалности за смарт телевизор и други. В рамките на този хакатон програмистите ще имат възможност да създадат и пуснат своето приложение на LG Smart телевизорите, директно достигайки със своя бизнес крайните потребители.

Платформата webOS, която захранва LG Smart телевизорите, включително всепризнатия LG OLED TV, вече повече от десетилетие, е харесвана именно благодарение на лесния си потребителски интерфейс с безпроблемна навигация и персонализация, което осигурява на потребителите първокласното развлекателно изживяване. Сега, с постоянно растяща екосистема от глобални партньори, платформата webOS е готова да стимулира следващото поколение иновации в услугите.

Освен това LG се ангажира да разшири екосистемата на webOS, като си партнира с лидери в гейминг индустрия. Това сътрудничество има за цел да предложи на клиентите широка гама от услуги за игри, съобразени с различните предпочитания и интереси, като същевременно подобри възможностите за игри на своите OLED телевизори. LG Smart телевизорите на световните пазари вече разполагат с все по-голям набор от услуги за игри и семейни забавления в облака.

За да участват в хакатона, кандидатите трябва да подадат своите заявления онлайн. Възможността за подаване на кандидатурите вече е отворена и ще приключи на 26 юли. След приключване на процеса на кандидатстване, участниците ще бъдат поканени на уебинар, за да научат повече за API и подробностите за хакатона. Финалистите ще бъдат уведомени до средата на септември.

За повече информация относно хакатона, включително подробни графици на събитията и условия, посетете weboshackathon.lge.com.

Хакатонът ще започне с виртуален уебинар в средата на юли. Участниците ще изберат да създадат игра или приложение за лайфстайл услуги, използвайки уеб или Flutter рамка, като ще имат възможност да получат допълнителни точки за използване на изкуствен интелект. Приложението, сценарият и демонстрационното видео трябва да бъдат изпратени до 26 август. След това избраните печеливши разработчици ще бъдат поканени в Сеул, за да представят идеите си пред висши ръководители на LG на 27 септември.

За първите три места в хакатона е обявена парични награда, като първото място носи 100 000 щатски долара, наградата за второ място е 80 000, а за трето място - 50 000. Победителите ще получат също така техническа подкрепа преди пускането на приложението им, както и възможности за промоция на устройствата след пускането му. Печелившите приложения трябва да са готови за пускане в LG Content Store до края на юни 2025 г.

„LG webOS Hackathon 2024 има за цел да привлече творци от цял свят, които създават иновативни лайфстайл решения“, споделя Крис Джо, старши вицепрезидент на отдел „Платформи“ в LG Home Entertainment Company. „LG се ангажира да засили вниманието си към геймърската общност в световен мащаб, като си партнира с програмисти, за да развие следващото поколение таланти, използвайки платформата за разработчици на LG“.