Coca-Cola повиши годишната си прогноза след като през второто тримесечие глобалното търсене на напитките й нарасна.

За 2024 г. компанията очаква органичен ръст на приходите от 9% до 10%, в сравнение с предишната си прогноза от 8% до 9%.

Тя повиши прогнозата си за ръста на сравнимите приходи до диапазона от 5% до 6% от предишния диапазон от 4% до 5%. Акциите на компанията поскъпнаха с около 1% в предварителната пазарна търговия, съобщи CNBC.

Ето какво заявиха от компанията в сравнение с очакванията на Уолстрийт въз основа на проучване на LSEG сред анализатори:

  • Печалба на акция: 84 цента спрямо очаквани 81 цента

  • Приходи: 12,36 млрд. щатски долара при очаквани 11,76 млрд. щатски долара

Coca-Cola отчете нетна печалба, подлежаща на разпределение между акционерите, за второто тримесечие в размер на 2,41 млрд. долара, или 56 цента на акция, което е по-малко от 2,55 млрд. долара, или 59 цента на акция, година по-рано. Гигантът в производството на напитки е спечелил 84 цента на акция.

Нетните продажби нарастват с 3% до 12,36 млрд. долара. Органичните приходи, от които се изключват придобиванията, продажбите и чуждестранната валута, нараснаха с 15% през тримесечието.

В Северна Америка обаче обемът спада с 1% за тримесечието.

Конкурентът на Coca-Cola PepsiCo съобщи по-рано този месец, че потреблението в САЩ е отслабнало, което е повлияло на търсенето на неговите напитки.