Има няколко неща, които могат да провалят пътуването със самолет – тясното мястото за краката, закуските по време на полет или близостта до крещящо дете.

Но за щастие, една авиокомпания е на път да въведе мярка, която да позволи на жените да имат известна самостоятелност по отношение на комфорта си, пише TimeOut.

IndiGo, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Индия, обяви чисто нова политика, която ще позволи на жените да видят пола на вече резервираните места и да изберат да седнат до друга жена, ако предпочитат.

При прегледа на плана за седалките местата, които вече са заети от жени пътници, ще бъдат показани в розово, за да се помогне на резервиращата да реши къде да седне. Мъжете пътници няма да получат тази информация.

Такава политика е първата по рода си в авиационната индустрия, но от известно време на жените се предлагат подобни възможности във влаковете и автобусите в Индия.

Идеята за разширяване на обхвата на тази практика в авиокомпанията всъщност идва от проучване на IndiGo, в което жените са попитани какво би направило пътуването им по-удобно.

„IndiGo с гордост съобщава за въвеждането на нова функция, която има за цел да направи пътуването по-удобно за нашите пътнички“, се казва в изявление на IndiGo, цитирано от CNN.

„Ние се ангажираме да осигурим несравнимо преживяване при пътуване за всички пътници и тази нова функция е само една от многото стъпки, които предприемаме за постигането на тази цел.“, допълват от компанията.