Неуловимият художник Банкси потвърди, че е нарисувал пирани върху караулна кабина на лондонската полиция в неделя сутринта.

Стъклената кабина на хълма близо до Олд Бейли и катедралата "Сейнт Пол" е преобразена така, че да прилича на аквариум, пълен с хищните риби.

Това е седмото ново произведение на художника в столицата в рамките на няколко дни след коза, маймуни, слонове, вълк, пеликани и котка, припомня BBC.

През целия ден се събираха множество граждани, които се снимаха до кабината, докато не бяха поставени бариери, които не позволяваха на хората да влязат вътре.

Това произведение се различава от предишните творби на Банкси от тази седмица, по това, че представлява детайлна картина, която изглежда е създадена с полупрозрачна спрей боя.

Полицията на Лондон съобщи, че е наясно с "престъпното увреждане" на полицейската будка и поддържа връзка с нейния собственик. По-рано служител беше видян да я загражда и да моли хората да не стоят в близост до нея.

Говорител заяви: "В момента работим по варианти за запазване на произведението на изкуството."

Кабината е сред многото, инсталирани през 90-те години на миналия век, използвани от полицаи, които наблюдават трафика, за да предотвратят нападения на ИРА по онова време.