Кристиано Роналдо е най-популярният човек в социалните мрежи в света с около 917 милиона последователи, а сега вдигна летвата още по-високо.

Португалският футболист, който е свикнал да чупи рекорди на терена, миналата седмица постави още един такъв, но в YouTube със стартирането на канала си UR.

След като качи първия видеоклип на 21 август, каналът на Роналдо достигна един милион абонати само за час и половина, което го прави най-бързото постижение в платформата, пише Euronews.

YouTube бързо призна успеха му: в същия ден, в който качи първия си видеоклип, играчът сподели друг, в който показва на децата си награда Gold Creator Award – плакет, който платформата дава на създателите на съдържание, достигнали един милион абонати.

Тази необичайна бързина накара потребителите на социалните мрежи да се запитат дали футболистът не е получил това признание още преди да отвори канала си. Два дни след премиерата му UR надхвърли 30 милиона абонати, което е още един рекорд за Роналдо в YouTube. Към момента каналът има 48 милиона последователи и 20 видеоклипа.

В канала си, капитанът на португалския национален отбор и на саудитския „Ал-Наср“ говори за футбол, но също така и за „другите си интереси, включително семейство, уелнес, хранене, подготовка, възстановяване, образование и бизнес“.

„Това е начин да бъда по-близо до моите фенове, до моя народ. Смятам, че това е идеалната платформа, за да мога да споделям малко от живота си, органично, оригинално съдържание“, казва Роналдо в един от видеоклиповете с партньорката си – испанския супермодел и инфлуенсър Джорджина Родригес.

Видеото, в което двамата говорят на испански, е дублирано на английски език и позволява на потребителите да изберат коя версия да слушат. В други видеоклипове играчът говори на английски или португалски, като в този случай също се предоставя дублирана версия и субтитри.

Някои от видеоклиповете обаче приличат повече на реклама на кампания, отколкото на лични истории. Тези, качени досега, са кратки, много от тях минута или по-малко, и почти всички са професионално продуцирани и монтирани.

Вторият по гледаемост клип в момента, с 39 милиона гледания, показва Кристиано и Джорджина, които играят на „Господин и госпожа“ – предизвикателство с въпроси и отговори за двойки.

Джорджина Родригес е първият гост на канала, въпреки че футболистът възнамерява да покани още хора.

В други видеоклипове Роналдо играе футбол и тенис с децата си или коментира теми и въпроси като самоусъвършенстване и личностно развитие, макар и с архивни кадри.