Акциите на компанията „Райсволф България“ от днес започват да се търгуват на пазар BEAM на Българска фондова борса.

Дружеството листна целия си капитал от 8,4 млн. лв., съобщават от БФБ.

Компанията вече има една търгувана емисия облигации от 2022 г. на Борсата за близо 1,2 млн. евро на регулирания пазар.

„Райсволф България“ е на пазара вече 14 години и е изключителен франчайзополучател за страната на REISSWOLF International AG - водещ европейски доставчик в областта на съхранението и управлението на данни, носители и документи, прилагащ максимално високи стандарти за сигурност. Компанията е със седалище в Хамбург, Германия и посредством франчайз партньори предлага услуги в над 40 държави, включително и в България.

Ръководството на дружеството планира бъдещи IPO-та, чрез които да наберат средства за разширяване на дейността и допълнителни инвестиции в оборудване иинфраструктура.

По време на церемонията по биене на камбаната в Борсата днес, с която се отбелязва първия ден от търговията на новото дружество, зам.-председателят на Съвета на директорите на БФБ и изп. дир. на Централен Депозитар г-н Васил Големански приветства новата компания. „Пожелаваме ви много успехи и след бъдещото успешно увеличение на капитала, скоро да ви посрещнем и на големия, регулиран пазар на БФБ“, каза той.

„Пазарът за растеж BEAM доказа своето необходимо място на капиталовия пазар, за подобни по-малки компании, които имат нуждата и ентусиазма за още по-бърз растеж и развитие. Това е поредна възможност за нас и вярваме, че ще оправдаем очакванията на инвеститорите“, заяви Ивайло Йорданов, изп. дир. на „Райсволф България“.

Компаниите, които се търгуват на пазара за растеж BEAM вече са 18, след като „Смарт органик“ се премести на регулирания пазар