Все по-осезаемото захлаждане и по-кратката продължителност на дните може да ужасяват любителите на лятото, но за други пристигането на есента бележи началото на един от най-добрите периоди от годината за пътуване - особено ако харесвате градските почивки.

От началото на септември до края на ноември много от най-приказните градове в света се променят и стават още по-красиви.

На този фон, търсенето на „есенни градове“ за ваканция е нараснало с цели 40% в сравнение с миналата година, пише TimeOut.

За да ви помогне с избора на есенна дестинация, SkyParkSecure анализира обема на търсенията, броя на публикациите в социалните мрежи, петзвездните ресторанти, средната цена на хотела и честотата на валежите в избрани градове, за да състави класация.

Ето кои са 10-те най-добри дестинации за почивка през есента:

  1. Лондон

  1. Сеул

  1. Париж

  1. Копенхаген

  1. Виена

  1. Прага

  1. Алберта

  1. Мюнхен

  1. Берлин

  1. Сан Франциско

И така, къде е най-добре да отидете тази есен?

Според проучването Лондон е номер 1.

Столицата на Обединеното кралство може да се похвали със зашеметяващите 39 милиона публикации в социалните мрежи, свързани с есенни пътувания, и макар че може би Лондон е синоним на дъждовно време, всъщност той предлага незабравими пейзажи на посетителите.

Unsplash | Есенен Париж

На второ място е Сеул, който е оценен с впечатляващите 4940 петзвездни ресторанта, а на трето място е Париж, който е напред в социалните мрежи с 60 милиона публикации.