От бомбастичния, но повърхностен Elvis, през Bohemian Rhapsody, съвсем незадоволителния Back To Black до по-добрия край на спектъра със Straight Outta Compton, Ray и Walk The Line – рядко има година, в която да не се появи музикална биография.

Досега обаче публиката не е виждала нещо подобно на Better Man или накратко описано – Роби Уилямс като… маймуна.

Филмът е режисиран от Майкъл Грейси и разказва за детството и възхода на британската звезда, бивш член на Take That и солов изпълнител, световноизвестен с хитове като Angels, Rock DJ, Let Me Entertain You и т.н., съобщава Euronews.

50-годишният музикант участва в лентата, но по шокиращ начин, представен в образа на маймуна.

Не, не се шегуваме.

В това, което се очертава да бъде най-странният биографичен филм в историята, певецът ще се появи като анимирано човекоподобно, а трикът ще бъде изпълнен от актьора Джоно Дейвис чрез технологията motion capture.

Роби Уилямс ще озвучава и ще пее с гласа си.

Трейлърът току-що излезе и вече стана вайръл, събирайки над 6 милиона гледания само за няколко часа.

„Аз съм Роби Уилямс. Аз съм една от най-големите поп звезди в света. Но винаги съм се възприемал като по-малко... еволюирал“, обяснява певецът с глас зад кадър в трейлъра.

Според Paramount Pictures Better Man е „базиран на истинската история за стремителния възход, драматичното падение и забележителното възраждане на Роби Уилямс, един от най-великите изпълнители на всички времена.

Филмът е разказан по уникален начин от гледната точка на Роби, улавяйки характерното му остроумие и неукротим дух. Проследява пътя от детството му през изявите като най-младия член на хитовата момчешка група Take That до несравнимите постижения като солов изпълнител, които чупят рекорди.“

И макар че всичко това е факт, не обяснява образа на маймуната.

За щастие, във видео към трейлъра Роби Уилямс и режисьорът Майкъл Грейси обясняват решението си историята да бъде представена на големия екран от маймуна.

Грейси попитал Уилямс: „Ако бяхте животно, как щяхте да се видите? В собствените си думи споменавате, че сте се качили на сцената, за да играете като маймуна.

Веднага ми хрумна да ви изобразя не както ви виждаме, а както вие виждате себе си... С вашия глас и тази маймуна ще се свържа с вас по начин, който ще е по-завладяващ от просто поредната музикална биография.“

Звучи логично. И със сигурност публиката вече е заинтригувана.

Better Man вече имаше своята премиера на филмовите фесивали в Телюрайд и Торонто, и досега приемът му е положителен.

Филмът излиза на голям екран в Обединеното кралство на Boxing Day и ще започне по-широкото си разпространение в Европа в началото на следващата година.