Digital Trends 2024 се отличава като единственото събитие в България, посрещащо технологични лидери от най-големите спортни организации, които ще демонстрират потенциала на генеративния изкуствен интелект и напредналите Data решения да подобряват спортното отразяване и връзката с феновете в глобален мащаб.

На 5 ноември в Sofia Event Center за форума идват Филип Уилямс - директор на услугите за редакционно съдържание на UEFA, Бьорн Розентал, оглавявал дигиталната трансформация на Бундеслигата, Алекс Уелсби - ръководител на отдела за данни във футболния клуб „Астън Вила“, Георги Стоименов - старши мениджър бизнес развитие и игри във FIFA.

Към тях в представянето на най-новите дигитални инструменти за създаване на съдържание, хиперперсонализация и уникални преживявания за потребителите се присъединяват лидери и топ експерти от най-големите технологични и медийни компании: Сам Сади - главен изпълнителен директор на водещата платформа за спортни резултати в реално време LiveScore, Майк Голубев - технологичен ръководител на звената Медии, Развлечения и Игри в Amazon Web Services, Люк Ибетсoн - главен изпълнителен директор на XCM (един от най-бързо развиващите се бизнеси в Европа в сферата на потребителските данни, фокусиран върху секторите търговия, спорт и хотелиерство).

Дискусионен панел, посветен на потенциала на ЦИЕ да стане световен лидер в гейминг технологиите, е още един акцент в рамките на Digital Trends 2024 с участието на технологични лидери от Kaizen Gaming, Superbet и др.

Едно от най-посещаваните технологични събития у нас се организира за поредна година от Profit.bg и Sportal.bg, част от швейцарската медийна група Ringier.

Водещ на форума, който миналата година привлече над 600 посетители, е журналистът на bTV Светослав Иванов.

Поставяйки на преден план практическите стратегии за AI бизнес трансформация, тазгодишното издание на Digital Trends 2024 обещава да бъде дълбоко гмуркане в бъдещето на дигиталните иновации и тяхното въздействие върху глобалните индустрии със силно представителство на топ експерти от технологичния сектор, финансовата сфера и медийния бранш.

В първата част на събитието участват Петра Еман - главен директор по иновациите и AI в Ringier, Елизабета Морару - регионален директор на Google за Румъния, Молдова, България и Унгария, Светослава Георгиева - председател на Борда на директорите във Фонда на Европейския съвет за иновации (EIC), Петър Торнев - директор на Технологичния център на Accenture в България.

Специален дискусионен панел е посветен на IT бъдещето на България и необходимостта за трансформация на сектора, за да бъде страната ни сред водещите сили в глобалната технологична надпревара.

Форумът събира и мениджъри от банковия сектор и финтех сегмента, които ще очертаят бъдещето на финансовите услуги и продукти.

В неформалната обстановка на нетуъркинг и кетъринг зоната на Sofia Event Center участниците и гостите на събитието могат да продължат дискусиите за технологичното бъдеще по време на обедната почивка, кафе паузите и закриващия събитието коктейл.

За да си осигурите място на форума Digital Trends 2024, посетете мрежата на Eventim.

Подробности за програмата и участниците в събитието и още новини около форума може да следите на сайта Digital Trends 2024.

Партньори: Пощенска банка, Еко Партнърс България, УНИКА, tbi bank, ОББ, еMag, SmartIT, Hell Energy