Ръсел Кроу се е утвърдил като легенда на Холивуд. Известен със силните си персонажи, той изиграва някои от най-незабравимите роли в края на 90-те и началото на 2000-те.

Адаптацията му на математически гений в A Beautiful Mind (2001) и непоколебим капитан в Master and Commander: The Far Side of the World (2003) допълнително затвърди статуса му на един от водещите мъжки образи в киноиндустрията. Въпреки това, ролята му на Максимус в Gladiator наистина превръща Кроу в звездата, която е днес.

The Mummy (2017) е една от първите му стъпки в по-мрачната територия на кино злодеите. Тази роля проправя път за още по-зловещи герои през следващите години, показвайки, че Кроу винаги е готов да разширява хоризонтите си на сцената, пише Screen Rant.

На този фон един от последните филми на актьора, Unhinged, който дебютира през 2020 г., пожъна голям успех в стрийминг платформата Netflix едва тази година.

Филмът е пуснат за пръв път по време на пандемията, като не постига особен успех в боксофиса. Печалбите от него са само 44 милиона долара, при бюджет от 33 милиона.

В нова класация на Netflix Unhinged се нарежда сред най-популярните филми в света, като данните са за седмицата от 14 до 20 октомври. Глобално трилърът е гледан в продължение 7,9 милиона часа и общо 5,2 милиона пъти в платформата.

Той надминава заглавия като Jurassic World Dominion (2022) и Venom: Let There Be Carnage (2021), но се нарежда след филми като The Predator (2018), Bad Boys: Ride or Die (2024) и Sing (2016), като Lonely Planet (2024) оглавява челната позиция в класацията.

Как Unhinged постига своя успех?

В този филм Ръсел Кроу поема една от най-мрачните си роли досега, пресъздавайки образа на опасен непознат, който тероризира невинна жена (Карън Писториус) след инцидент на пътя. Плашещата част от историята е колко лесно подобна ситуация може да се случи в реалния живот, което допълнително засилва напрежението във филма.

Докато критиците не са очаровани, публиката явно харесва филма, давайки му 77% рейтинг в платформата Rotten Tomatoes. Има много напрежение, което държи зрителите приковани към екрана, а интензивното, непредсказуемо представяне на Кроу играе важна роля за успеха в Netflix.

Простият сюжет предоставя моменти, които ще ви накарат да гризете ноктите си от напрежение, а финалът засилва действието с шокиращи нива на насилие, отбелязва Screen Rant.