Хаджийски: Инвестирайте в компании с ясна визия

504
Хаджийски: Инвестирайте в компании с ясна визия

Компаниите с ясна визия, които влагат в своето бъдеще и които не реализират продукцията си единствено на географски принцип, т.е. само на едно място, са добър избор за инвестиция.

Това посочи Ангел Хаджийски, председател на Съвета на директорите на ИП Капман, по време на 10-ото юбилейно издание на форума Шумът на парите, организиран от Profit.bg.

Хаджийски даде за пример автомобилния производител Volkswagen, който, след като се забърка в грандиозен скандал, свързан с отделяните вреди емисии на автомобилите си, предприе мащабна инвестиционна аквиност в посока бъдещото си развитие.

Германският концерн ще инвестира няколко десетки милиарда в автономност и електрическа мобилност.

В България инвеститорите вече имат избор, тъй като през 2016 г. стартира първият МTF в България. Създаването на MTF София се уповава на желанието за разавиване на деривативен пазар у нас. Така 20 години след създаването на финансовия пазар у нас, инвеститорите вече имат достъп до всички инструменти, които са налични и на останалите пазари. 

„Постигнахме го, на практика МTF София се търгуват всички финансови инструменти, които са допуснати за търговия на БФБ, с две допълнителни неща - сегмент Деривати и сегмент Извънборсови емисии“, каза Хаджийски, добавяйки, че през 2018 г. делът на сделките с деривати на MTF София представлява около 40% от регистрирания годинен оборот.

Спрямо оборота на БФБ за съответната година, сдлеките с деривати възлизат на 18% от оборота на борсата.

Процесът ще бъде завършен напълно, тъй като през втората половина на тази година се очаква Централен депозитар да може да предоставя клиринг услуги, посочи експертът, добавяйки, че на платформата има възможност и за търговия с електрическа енергия.

„Насочихме се към нова стока, която от скоро се търгува на регулирани места – това е електрическата енергия“, посои Хаджийски, добавяйки, че това е изключително динамичен инструмент. По думите му, от 14 ргистрирани емисии на сегмент деривати, 10 са базирани на електрическа енергия.

Всичко по темата Шумът на парите 2019

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

W w W . еКiРi365. сОм
# 0
13:04 | 16 April 2019
W w W . еКiРi365. сОм --- Футболна Екипировка 2018/19 --- БАРСА - РЕАЛ - МИЛАН - ИНТЕР - АРСЕНАЛ - ЧЕЛСИ и много други .
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...