Десетото издание на Шумът на парите се очертава като едно от най-интересните в историята на икономическото събитие.

На сцената в зала 6 на Националния дворец на културата в двата му дни (16 и 17 април) ще се качат 46 български и чуждестранни лектори. Общо 50% (23 на брой) от лекторите правят своя дебют на Шумът на парите.

Входът за събитието е свободен, но се изисква регистрация на адрес: profit.bg/forum

Ето и какво предвижда програмата в двата дни на мероприятието:

16 април (вторник), 9.30 часа – ЛИЧНИ ФИНАНСИ

Акцент в дискусията ще са управлението на спестяванията ни на фона на ниските лихви по депозитите, предлагани от търговските банки, но и евентуалната криза, която може да застраши както личните ни средства, така и бизнеса като цяло.

Те управляват стотици милиони и идват на Шумът на паритеФорумът, който е с вход свободен, ще се проведе на 16 и 17 април в зала 6 на НДК


Панелистите ще споделят идеи за инвестиции на различни суми и ще дадат прогнозите си за фондовите пазари, криптовалутите, суровините, пазара на земеделска земя и застрахователните услуги в страната.

16 април (вторник), 11.30 часа – ДВИГАТЕЛИ НА РАСТЕЖА

Дискусията присъства в програмата на Шумът на парите за втора поредна година. Двама главни икономисти и представители на големи български компании ще споделят очакванията си за икономиката след влизането на страната ни в т.нар. чакалня на еврозоната и как това ще се отрази на доходите и бизнеса ни.

Кои са двигателите на родната икономика?Отговорите на тези въпроси ще търсим по време на Шумът на парите

Сред останалите теми, на които ще получим отговор, са: кои са двигатели на растежа на българската икономика в момента? По какъв начин големите компании в страната се справят с липсата на работна ръка? Какви са предизвикателствата пред онлайн търговията и как да привличаме нови купувачи?

16 април (вторник), 13.00 часа – techНОЛОГИИ

След дискусията ще знаете десетте неща, които ще променят живота ни през следващото десетилетие, бъдещето на социалните мрежи и дали е опасен изкуственият интелект.

Ще си говорим и за пазара на интернет у нас, онлайн търговията и ефективните начини за реклама на бизнеса ни.

Участниците в този панел можете да видите в публикацията по-долу:

Какво е общото между А1, Нетера, Viber и Булпрос?Именно това са част от компаниите, които ще вземат участие в технологичната дискусия, която е част от Шумът на парите


17 април (сряда), 9.30 часа – БАНКИ

Банковата дискусия предвижда участието на представители на 4 от 5-те най-големи банки в страната, но също и на други по-малки, но доста активни играчи у нас.

Панелистите ще споделят очакванията си за движението на лихвите по депозити и кредити, имотния пазар, консолидацията в сектора, както и бъдещето на банковите клонове.

Всички лектори в панел Банки можете да видите тук:

Част от топ банкерите на България се срещат на Шумът на паритеМодератор на дискусията за десета поредна година ще е Тихомир Тошев, изпълнителен директор на Кредит Център.


17 април (сряда), 11.30 часа - ОБРАЗОВАНИЕ

Дискусията дебютира в програмата на Шумът на парите, предвид факта, че темата е изключително популярна в последните години, както за поддръжането на ръста на икономиката, така и за отделните бизнеси, страдащи от липсата на качествена работна ръка.

Кои са десетте ключови умения, които трябва да притежаваме?Форумът Шумът на парите ще се състои в зала 6 на НДК и е с вход свободен


След този панел всеки от присъстващите ще знае десетте ключови умения, които могат да ни донесат успех в идните години и какво търсят големите работодатели у служителите. Ще потърсим отговор и на въпроса – къде да продължим образованието и какви добри практики от чужбина можем да внедрим в родните училища и университети.

17 април (сряда), 13.00 часа - ИМОТИ

След като вече сме научили какви ще са лихвите по кредитите, ще разберем и очакванията на големите имотни агенции за това дали ще продължи ръстът на цените на имотите в следващите месеци. А какво ще се случи през 2020 г.?

Има ли необходимост от нови молове и офис сгради у нас? Експертите в сектора ще представят и новите квартали в големите градове, както и най-актуалните имотни проекти в София.

Да купим ли ново жилище – това е въпросътКои са новите квартали и имотни проекти в големите градове?


ЗА ШУМЪТ НА ПАРИТЕ:

Събитието на Profit.bg се провежда за десета поредна година. Входът отново е безплатен, с което искаме да продължим да изпълняваме една от основните си цели – да образоваме читателите ни в различни сфери на икономиката и да търсим възможности за бизнес и инвестиции.

Заповядайте в зала 6 на НДК на 16 и 17 април от 9.00 до 14.30 часа.

КЪДЕ СЕ НАМИРА ЗАЛА 6?