Илиан Георгиев е главен изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Българо-американска кредитна банка.

Той ще вземе участие в банковата дискусия, която ще е част от 12-ото издание на форума Шумът на парите. Тя е насрочена за втория ден на събитието - 3 юни.

Илиан Георгиев е член на Управителния съвет на “Българо-американска кредитна банка” АД от януари 2012 г. От септември 2013 г. е назначен за изпълнителен директор, а от юли 2017 г. е избран за главен изпълнителен директор.

От 2011 г. до назначаването му за изпълнителен директор заема поста директор дирекция "Кредитиране" в банката.

Преди да се присъедини към ръководния екип на „Българо-американска кредитна банка“ АД, в периода септември 2003 г. – ноември 2011 г., заема мениджърски позиции като ръководител управление "Големи корпоративни клиенти" и заместник-ръководител на управление "Корпоративно банкиране" в "Юробанк И Еф Джи България" АД (Пощенска банка).

В периода април 1998 – август 2003 г. е част от екипа на "Стопанска и инвестиционна банка“ АД, като през 2001 г. е назначен на поста ръководител отдел "Корпоративни кредити".

Илиан Георгиев е магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство, специалност "Счетоводство и контрол".

12-о издание на Шумът на парите ще се проведе на 2 и 3 юни и ще се излъчва на живо в Profit.bg, YouTube, както и фейсбук страниците на Profit.bg и Novini.bg