Павел Езекиев, съосновател и управляващ партньор в Neo Ventures е едно от последните имена, но може би и един от най-интересните лектори, потвърдили участие на Шумът на парите.

Павел Езекиев има 20 години опит като сериен предприемач и професионалист в управлението на инвестиционни фондове. Първите му два проекта NEVEQ 1 и 2 слагат началото на сериозните инвестиции в компании в ИТ сектора в България и превръщането им в глобални играчи. Заедно с Neo Ventures, трите фонда набират общо капитал от над 50 млн. евро и печелят доверието на инвеститори от три континента. Подкрепени са общо 25 компании, сред които BULPROS, EnduroSat, GemmaCert, Spark, TestCard и Vayant, а осъществените успешно екзити вече са 13.

Павел Езекиев има сериозен опит и в областта на инвестиционното банкиране, като работи за Deutsche Bank в Лондон и Ню Йорк, а по-късно застава начело и на новооткритото представителство на банката в София с отговорност за управление на региона на Централна и Източна Европа. От 2002 до 2004 година е Изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции. Има дипломи от Northeastern University, La Sorbonne и Vrie University.

Мнението на Езекиев ще можем да чуем във втората част на панел "Двигатели на растежа", която е с начален час 12.30 часа на 2 юни (сряда).