Великденската трапеза на рекордни цени

487
Великденската трапеза на рекордни цени

© Pixabay

Драстично повишаване на цените преди великденските празници констатира репортерска проверка на БНР.

Цените на българското агнешко месо на Кооперативния пазар във Варна варират от 20 до 23 лева за плешка и до 24 лева за бут.

Дроб сармата държи твърда цена от 13.50 за килограм, но продавачите съветват да купуваме още сега, защото до Великден цените ще станат още по-високи. В същото време разказват, че продажбите са намалели драстично.


Яйцата от Варна и Добрич достигат до цена 39 стотинки за брой и се предлагат в няколко размера. По-малките са с цена, която започва от 28 стотинки.

Скъпото агнешко ни отказва от семейната сбирка по ВеликденЦяло агне, което тежи между 10 и 15 кг, ще излезе от 300 до 450 лева

Зелената българска салата е на цена от 1.20 до 1.40 лв. В зависимост от размера, цената ѝ може да достигне до 3 лева. Доматите се предлагат на цени от 3.50 до 6.50 за килограм. Най-скъпи на пазара са розовите домати. Краставиците са на цена 3.50 за килограм, а малка връзка пресен лук и чесън са по левче.

Козунаците също се предлагат на по-висока цена през тази година. Големите козунаци, приготвени с масло, достигат до цена от 8-10 лева, а по-малките са по 5-5.50 лв. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg