„Index EURO 50“ е най-новият спестовен продукт на Пощенска банка

2757
„Index EURO 50“ е най-новият спестовен продукт на Пощенска банка

© Пощенска банка / Съдържание от нашите партньори

Спестовността в днешния бързоразвиващ се и динамичен свят е отлично умение, което ни осигурява по-добро финансово бъдеще, разширява нашите възможности, в отговор на всички наши краткосрочни или дългосрочни цели.
 
Нов модел автомобил, повече пътешествия до непознати дестинации или подсигуряване на образованието на децата ни – все планове, които с добра финансова култура могат да се случат с лекота. За да може обаче нашите спестявания да работят за нас и нашето бъдеще, е важно да намерим подходящото решение, което да увеличи тяхната стойност във времето и да ни предостави възможност за натрупване на допълнителна доходност. 
 
Структурираният депозит като един от най-актуалните и атрактивни спестовни продукти обединява сигурността на банковия депозит с възможността за получаване на доходност, обвързана с представянето на даден пазарен индекс, като същевременно осигурява запазване на нивото на вложения първоначален капитал. Той е инструмент, гарантиран при условията и по реда на Закона за гарантиране на влоговете в банките (ЗГВБ) и e с потенциал за получаване на по-добра лихва на падежа на депозита в сравнение със стандартните срочни депозити.
 
Най-новият спестовен продукт, с който Пощенска банка допълва портфолиото си от депозитни решения, е структурираният депозит „Index EURO  50“*, който идва в отговор на изключителния интерес на потребителите.
 
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА „INDEX EURO 50“?
 
„Index EURO  50“* е структуриран депозит за 5 години в евро, при който възвръщаемостта се състои от два компонента – основна фиксирана годишна лихва и възможност за допълнителна лихва на падежа на депозита, която на свой ред се базира върху представянето на борсов индекс. Продуктът е с гарантирана главница на падеж и основна фиксирана годишна лихва от 3,00% върху предоставената на депозит сума, която се дължи на окончателния падеж на депозита, но се изплаща авансово ежегодно – през всяка година от срока на депозита след изтичане на първия (набирателен) период и може да бъде изтеглена по всяко време..
 
Възможната допълнителна лихва е обвързана с представянето на индекс EURO STOXX 50 за периода на депозита между началната и крайната дата за определяне на стойността му. Той следи представянето на акциите на 50-те най-големи компании по пазарна капитализация от Еврозона от различни икономически сектори и се състои от фиксиран брой компании. 
 
При положително представяне на референтния индекс, допълнителната лихва, която може да бъде получена, е в размер на 51% от положителното процентно изменение на индекса. При отрицателно развитие на индекса клиентът не получава допълнителна лихва, но получава основната фиксирана лихва и запазва 100% от главницата по депозита си. Продуктът предвижда възможност и за предсрочно прекратяване, като клиентът не получава допълнителна лихва, дължи такса за предсрочно прекратяване в размер на 6% от депозираната сума, а основната фиксирана годишна лихва, изплатена авансово до датата на предсрочно прекратяване, ще бъде удържана от сумата на депозита.  
 
Минималната сума за откриване на депозита е 5 000 евро, като няма ограничение за максимално вложената сума. Първият набирателен период стартира на 14.06.2023 г. и ще приключи на 24.07.2023 г.. Вторият период на дългосрочно депозиране стартира на 25.07.2023 г. и завършва на 25.07.2028 г. за 5-годишния депозит. 
 
Пощенска банка непрекъснато обогатява портфолиото си от спестовни продукти, като само за последните две години финансовата институция предложи над пет разновидности на структуриран депозит, които бяха обвързани с представянето на различни индекси. Водеща цел на финансовата институция е да бъде максимално полезна на своите клиенти, предлагайки богато разнообразие от продукти и услуги, които отговарят на всичките им изисквания.
 
 
*Този материал не е препоръка за вземане на инвестиционно решение и не замества индивидуалната консултация с Ваш независим финансов консултант.
 
Повече информация можете да откриете в Основният информационен документ тук или на адреса www.postbank.bg

Съдържание от Пощенска банка

 


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Davidof
# 0
03:06 | 15 June 2023
Земеделски и индустриален инвестиционен заем Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 евро до 5 000 000 евро с възможност за възстановяване на 2,5% лихва годишно. Свържете се по имейл: ( pacific-loan.service@outlook.fr ) Чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg